Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acarlar Longozu turizmin gözdesi oldu

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİKTEN SONRA HİZMET, ESTETİK VE TURİZME KATKI NOKTASINDA FARKLI BİR SEVİYEYE GETİRİLEN TÜRKİYE’NİN TEK PARÇA HALİNDEKİ EN BÜYÜK İKİNCİ SU BASAR ORMANI ACARLAR LONGOZU GEÇEN YAZ SEZONUNDA 110 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLAYARAK TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN GÖZDESİ OLDU.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİKTEN

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra hizmet, estetik ve turizme katkı noktasında farklı bir seviyeye getirilen Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük ikinci su basar ormanı Acarlar Longozu geçen yaz sezonunda 110 bin ziyaretçiyi ağırlayarak Türkiye’nin ve dünyanın gözdesi oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesini devraldığı Acarlar Longozu, son yıllarda tesis hizmeti, sosyal yaşam alanları ve hizmet noktasında bambaşka bir seviyeye geldi. Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük ikinci su basar ormanı olan, yüzlerce kuş türünün göç yolunda misafirhanesi bu longoz yaz sezonunda en fazla ziyaret edilen doğal mekanlardan biri oldu. Tabiatın en güzel örneklerine ev sahipliği yapan Acarlar, sadece son sezonda Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın onlarca ülkesinden gelen 110 bin ziyaretçiyi misafir etti. Peyzaj, çevre düzenlemeleri ile yöresel ürün satış merkezi, hediyelik eşya ofisi ve kafeterya gibi sosyal tesislerin renk kattığı longoz özellikle Büyükşehir’e devrolduktan sonra Sakarya’da adeta “kuzeyin incisi” oldu. 7 buçuk kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin tek parça halindeki en uzun longoz olan Acarlar Longozu, yeşil ile mavinin buluştuğu bölgeye renk katıyor. Büyükşehir tarafından doğallığına zarar gelmeden baştan sona yenilenen longoz, 74 familya ile dünyada nadir görülen 3 endemik bitkininde yer aldığı 187 cins bitki ve 226 taksonu, 215 farklı kuş, 22 sürüngen, 36 memeli, 6 balık türüne ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler 1 buçuk kilometrelik ahşap yürüyüş parkurunda doğa harikasını yakından inceleyebiliyor.