Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİ’DEN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 28 Şubat darbesinin 29.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 28 Şubat darbesinin 29. yıl dönümü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Başkanlığı adına konuşan İnsan Hakları Başkanı Eşref Koçak, 28 Şubat’ın milli ve manevi değerleri hedef alan hesaplı bir pusu olduğunu vurguladı.

“28 ŞUBAT TOPLUMA YÖNELİK AĞIR BİR DARBEDİR”

Balıkesir’de gerçekleştirilen basın açıklamasında 28 Şubat sürecinin karanlık sayfalarına dikkat çeken Eşref Koçak, bu müdahalenin sadece siyasete değil, doğrudan toplumsal yapıya indirilmiş bir darbe olduğunu belirtti. Koçak, “Amaçları itibarıyla 27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz neyse, 28 Şubat da odur. Millet iradesine karşı tankların yürütüldüğü, seçilmiş hükümetin görevden el çektirildiği bu süreçte, başta başörtülü kadınlar olmak üzere mütedeyyin kesimlere yönelik büyük bir zulüm dalgası başlatılmıştır. İnsanlar, dini hassasiyetleri nedeniyle kendi devlet kurumlarına sokulmamıştır” dedi.

“VESAYET ODAKLARINI TEKER TEKER ÇÖKERTTİK”

AK Parti iktidarı döneminde demokrasi standartlarının yükseltildiğini ve vesayetçi yapıların tasfiye edildiğini ifade eden Koçak, milli iradenin yeniden inşa edildiğini savundu. Ancak son dönemde başörtüsüne ve yerel kıyafetlere yönelik sergilenen bazı tutumların, 28 Şubat zihniyetinin hala pusuda beklediğini gösterdiğini belirterek şu uyarılarda bulundu: “Bazıları hala içlerinde bu köhne zihniyeti taşıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin iradesi karşısında şimdilik sessiz kalsalar da ilk fırsatta neler yapabileceklerinin fragmanını her seferinde milletimize izletiyorlar.”

“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUYLA MÜCADELEYE DEVAM”

Darbeci zihniyetle mücadelenin AK Parti için bir hak ve büyük Türkiye mücadelesi olduğunu vurgulayan Eşref Koçak, toplumsal barışa kasteden yapılara karşı dimdik duracaklarını ifade etti. Koçak, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Türkiye Yüzyılı vizyonumuza ket vurmaya çalışan her türlü engeli milletimizle beraber aşacağız. Bir daha asla 28 Şubat benzeri süreçlerle karşılaşmamak için milli irade anlayışını daima diri tutacağız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, darbeci zihniyet karşısında yılmadan mücadele etme kararlılığımızı sürdürüyoruz.”