Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATATÜRK BALIKESİR’İN TÜM İLÇELERİNDE ANILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümünde Balıkesir’in tüm ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yılında tüm yurt yasa büründü. 09.05’te çalan sirenlerle tüm vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Gözyaşlarıyla Ata’sını anan vatandaşlar Ayvalık’ta insan zinciri oluşturdu. Balıkesir’in ilçelerinde 10 Kasım Atatürk’ün vefatı dolayısıyla anma törenleri düzenlendi.

AYVALIK’TA “ATA’YA SAYGI” ZİNCİRİ OLUŞTURULDU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. Yılında Ayvalık’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı, yüzlerce Ayvalıklı sahil boyunca “Ata’ya Saygı İnsan Zinciri” oluşturdu.  Törene, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar Atatürk anıtına çelenk sundu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayımladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılında, Atatürk’ün emanet ettiği değerlere ve ülkemize sahip çıkmak asli görevimizdir. Bilimin ışığında, Atatürk’ün bize sunduğu çağdaşlaşma hedeflerine ulaşmak için mücadele etmek hepimizin baş görevidir. Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmanın yanında daha da ileriye taşımak, toplumun ortak hedeflerinden olmalıdır. Atamızın işaret ettiği hedefe sadık kalarak gösterdiği yolda ilerlemeye söz veriyoruz. Cumhuriyet’in yüzüncü yaşında, Atamızın aramızdan ayrılışının 85. yılında onu, özlem, hasret ve saygıyla anıyoruz” dedi.

BANDIRMA 10 KASIM’DA TEK YÜREK 

Bandırma’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Anma programı 10 Kasım sabah saat 09: 00 da başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeline çelenklerinin sunulmasından sonra saatler 09: 05’i gösterdiğinde hayat durdu ve tüm yurtta olduğu gibi Bandırma halkıda atanın huzurunda  2 dakika saygı duruşunda bulundu. Akabinde İstiklal Marşı okundu.  Anma töreninde günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Resul Yavuz, Atatürk ve Cumhuriyet” adlı konuşmasını gerçekleştirdi.  Törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Eğrek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin,  Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun siyasi parti temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma töreninin ardından Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinde, şiirsel koro müzik dinletisi ile devam etti.

ATATÜRK HAVRAN’DA SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI 

Atatürk, Havran’da vefatının 85. yılında, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü çerçevesinde, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda resmi tören ile anıldı. Kaymakamlık ve belediye başkanlığının çelenk sunumuyla başlayan program, saat 09:05’de siren sesleri eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.  Program Belediye Kültür Merkezinde 8 Eylül Ortaokulunun hazırladığı program ile devam etti. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı video ve slayt gösterimleri, şiirlerin okunması, koro gösterisi ve 10 Kasım Atatürk’ü anma günü için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle program sona erdi.

EDREMİT VEFATININ 85. YILINDA ATATÜRK’Ü ANDI 

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü anma törenleri çerçevesinde Edremit tek yürek oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl dönümü anma programı Şehit Hamdibey Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Aslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasının akabinde; saatler 09.05’e gelindiğinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sonrasında İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.  Anma Programı dahilinde Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende; İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

GÖMEÇ’TE ATA’YA SAYGI TÖRENİ

Gömeç’te, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85 yılında düzenlenen törenler ile anıldı. Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85. yılında Gömeç Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törendi ilk olarak Gömeç Kaymakamı Mehmet Şirin Altay, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Atatürk Abidesine çelenk sundular. Daha sonra 09.05’de iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile tören sona erdi. Törene Kaymakam Mehmet Şirin Altay, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himan, sivil ve askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İVRİNDİ’DE ULU ÖNDER ATATÜRK ANILDI

İvrindi’de 10 Kasım Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü vesilesiyle Atatürk Meydanı’nda İlçe protokolü ve öğrencilerin katılımı ile anma programı düzenlendi. Atatürk Anıtı’naİvrindi Kaymakamı Umut Pazarcı tarafından Kaymakamlık Çelengi, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz tarafından Belediye Başkanlığı çelengi sunumu gerçekleştirildi. Törende konuşan İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “Aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada; ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

KEPSUT’TA MİNİKLERDEN 10 KASIM GÖSTERİSİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümünde Kepsut’ta anma töreni düzenlendi. Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve ilçe daire amirlerinin katıldığı çelenk sunma töreninin ardından ilçe kütüphanesinde öğrenciler orotoryo düzenledi. Miniklerin düzenlediği orotoryo ile Atatürk hasretle anıldı.

“BU GENÇLİK VAROLDUKÇA SEN RAHAT UYU ATAM”

Sındırgı’da 10 Kasım Atatürk’ün 85. Ölüm yıldönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi. Sındırgı Belediyesi tarafından çelenk sunma törenlerinin ardından Akpınar Yaşam Merkezi’nde öğrenciler tarafından Atatürk’ü anma etkinlikleri düzenlendi. Öğrencilerin sunduğu gösteri, “Bu gençlik var oldukça sen rahat uyu Atam” dedirtti.

ATATÜRK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE MANYAS’TA TÖRENLE ANILDI

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümde Manyas’ta törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk törende Manyas Kaymakamı Emre Yeşil ve Belediye Başkanı Tancan Barcin Atatürk Anıtına çelenk sundular. Siren sesleriyle birlikte iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Anma programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk her yönüyle anlatılırken, şiirler okundu, sinevizyon gösterisi sonrası müzik öğretmeni Ezgi Çiçek yönetiminde ki oratoryo izlendi. Törene Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Ay, Hakim Onur Can Öztürk, Şehit aileleri ile Gaziler, siyasi parti ilçe başkanları, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

GÖNEN’DE 10 KASIM HÜZNÜ YAŞANDI

Gönen’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılında anma töreni düzenlendi. 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Şehit Kaymakam Rahmi bey İlkokulunda düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı Dr Arslan Yurt, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Gönen Garnizon Komutanlığı temsilcisi olarak Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığından Hv. Ulş. Alb. Alihaddin Özdemir, gaziler, Belediye meclis üyelerinden Doğan Ceylan, Özgür Dönmez, Kemal Kalyoncu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla başlayan tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunulduğunda sirenler çalmaya başladı. Çalan sirenlere arabalarından inen vatandaşların kornalarını çalarak eşlik ettiği tören İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu. Gönen Mirciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü anma programı Gönen Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

BURHANİYE’DE ÖĞRENCİLER ATATÜRK’Ü ANDI

Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. yılında özlem ile anıldı. Düzenlenen tören, çelenk sunumu ile başlarken ardından saat 09.05’de 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Yusuf Kaya, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Taş, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşların katılım sağladığı anma töreni ardından, Burhaniye Belediyesi Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti. Düzenlenen programda sinevizyon, müzik oratoryosu, şiirlerin okunması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türkülerin söylenmesinin ardından halk oyunları etkinlikleri düzenlendi. Programın sonunda ise ilk,orta,lise öğrencileri arasında düzenlenen Atatürk konulu resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Fatma ÖNCEL