Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKESİR YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIR

Bu haberin fotoğrafı yok

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Balıkesir Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Dost, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Rıza Tekin, ve birim amirleri katıldı.

TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Vali Ustaoğlu, toplantı öncesi yaptığı açıklamada 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde sağlık, trafik, güvenlik, yükseköğrenim için gelen öğrenciler ve yurtlarla ilgili alınacak tedbirleri gözden geçireceklerini, il müdürlüklerini ilgilendiren konularda nelerin yapıldığını ve nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti. Balıkesir genelinde eğitim öğretime başlayacak olan öğrencilerin huzur ve güven ortamında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edebilmeleri için gerekli tüm detayları değerlendireceklerini ifade eden Vali Ustaoğlu,“Yüksek öğrenim için şehrimize gelecek olan öğrencilerin zorluk yaşamaması ve şehre adaptasyon süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yaptık. İlk, orta ve liselerde okuyan öğrencilerimizin okul durumları, servis ihtiyaçları, okul etrafında alınması gereken emniyet tedbirleri, sağlık ve tarımı ilgilendiren konuları gözden geçirdik”dedi.

DÜZENLİ KONTROLLER YAPILACAK

Toplantıda tüm eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması, yeni gelen öğrenciler için gençlik merkezleri tarafından tanıtıcı stantların açılması, taşımalı ve özel servis araçlarının sık sık denetlenmesi; yurt, pansiyon, taşımalı eğitim vb. gibi yerlerde yemek hizmetlerinin sürekli denetlenmesi, okullarda güvenlik görevlisi ve kamera sisteminin bulunması, kamera sistemlerinin KGYS sistemine entegre olması, güvenlik görevlisi olmayan okul önlerinde görev alanına göre belirgin olacak şekilde jandarma ya da emniyet personelinin bulundurulması, okul müdürlerinin şüpheli kişi ya da durumlar karşısında kolluk kuvvetleri ile irtibata geçmede aksaklığa mahal verilmemesi gibi konulara değinildi. GÖNÜL DİNÇ