Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKESİR’DE ÇAYA ZAM YOLDA

“ESNAFIMIZDAN KÖTÜ DÖNÜŞLER ALMADIK”

“ESNAFIMIZDAN KÖTÜ DÖNÜŞLER ALMADIK”

Bayram tatilinde esnafının işlerinin iyi geçtiğini belirten Balıkesir Kahveciler Gazinocular ve Benzerleri Odası Başkanı Bülent Bilir, “Kurban Bayramı dolayısıyla 9 günlük bir tatil hükümet tarafından açıklandı. Tabi ki bu açıklanan tatil uzun bir süreydi. Ekonomik sıkıntılar bunlarda, kurban fiyatlarının pahalı olması bunun ardından düğün sezonunun da açılması tabi ki ister istemez insanları biraz daha kısıtlı harcamaya yöneltti. Çok şükür yine de odamıza bağlı esnafımızın işleri iyiydi. Asgari ücrete gelen zamlar, bu ay içerisinde memur ve emeklilere gelecek olan zamlar daha insanlarımızın cebine girmedi ama buna rağmen bizim çay ocağı ve benzeri dükkânları işleten esnafımız kaliteli içecekleri ile güzel işler yaptı bereket versin. Esnafımızdan kötü dönüşler almadık. Bu bayramımızda bu şekilde geçti” dedi.

“ÇAY FİYAT TARİFELERİNDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR”

Ağustos ayında çay fiyat tarifelerinde değişiklik olabileceğini söyleyen Başkan Bilir, “Bizim giderlerimize de yansıyan zamlar var. Ne gibi geliyor derseniz işte, kira artışları, bizim ana malzemelerimiz dediğimiz ürünlere gelen zamlar, elektrik, su ve doğalgaza gelen zamlar. Şu dönemde biraz daha elektrik özellikle artacak. Bizlerin buzdolapları çalışmaya başlıyor. Bunun gibi giderlerin dengelemesiyle beraber gelen zamlarla birlikte muhtemeldir Ağustos ayı içerisinde herhalde bir fiyat artışı yapacağız. Esnafımızın fiyat tarifeleri hakkında küçük küçük talepleri var. Bu zamların tam yansımasıyla beraber isteklerle ilgili bir dengeleme olacak. Bu dengeden hemen sonra biz ne kadar bir artış yapmamız gerekiyorsa bunun bir maliyet hesabı yapılacak. Maliyet Hesabından sonrada gerekiyorsa bu zam talep edilecek” şeklinde konuştu.

Ayrıca gençleri de yerel esnafta çay içmeye davet eden Başkan Bülent Bilir, “Buradan gençlerimize de sesleniyorum. Kaliteli ve ucuz çay içmek istiyorsanız küçük esnafı tercih edin. Fiyat üzerinden rekabet eden esnaflarımız yok fakat var ise, onlara da şunu söylemek isterim, rekabeti fiyatta değil hizmette yapın diyor, bütün vatandaşların geçmiş kurban bayramını kutluyorum” dedi.

Serpil ÇAKIRÇAVUŞ