Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKESİR’DE FETÖ’NÜN YAPILANMASINA OPERASYON

Balıkesir’de, FETÖ/PDY Silahlı Terör

Balıkesir’de, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün esnaf yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Balıkesir ve Adıyaman’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 11 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 1’i tutuklandı. 3 şüphelinin sorgusu ise sürüyor.

 

FETÖ’NÜN GİZLİ HİMMETÇİLERİ DEŞİFRE OLDU

Balıkesir İl emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan çalışmada, Fetullahçı Terör Örgütüne finans desteği sağladığı ve “ESNAF YAPILANMASI” içerisinde bulunan toplam 12 şüpheli tespit edildi. Yapılan incelemede;  Esnaflardan toplanacak himmet miktarlarının tek tek belirlendiği, hangi esnaftan ne kadar himmet parası toplanacağının listesinin tutulduğu, örgüte müzahir kurumların faturalarının (su, elektrik, tel vs.) bu esnaflara ödettirildiği, himmet adı altında para toplanan bu kişilerinin isimlerinin gizli tutulmasıyla ilgili özel bir önem verildiği ve bu şüphelilerin daha önce adli işlem görmediği ve deşifre edilmediği anlaşıldı.

 

1 KİŞİ TUTUKLANDI

10 Eylül 2019 tarihinde Adıyaman ve Balıkesir’de yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 8’i (12 Eylül’de) adli makamlara sevk edildi. Kod isim kullandığı belirlenen 1 şüpheli tutuklanarak L Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken 7 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 3 şüphelinin sorgusu devam etmektedir.