Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKESİR’DE İLK DERS ZİLİNİ PROTOKOL ÇALDI

Bu haberin fotoğrafı yok

Okul bahçesinde düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası protokol konuşmaları gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ve Mustafa Canbey, Vali İsmail Ustaoğlu’nun konuşması ile devam eden programda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sunuldu. 1. Sınıfa başlayan öğrencilere, 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından hoş geldiniz denilerek çiçek sunumu yapıldı.  Programın devamında Vali Ustaoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri okul içerisindeki derslikleri ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdiler.

“YIL BOYUNCA DENETİM VE TAKİPLERİMİZİ YAPACAĞIZ”

Okula başlayan çocukların huzurlu ve güvenli şekilde eğitimlerini sürdürmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Vali Ustaoğlu, “2023-2024 eğitim öğretim yılımız milletimiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Balıkesir ilimizde bugün itibariyle 190 bin öğrencimiz, 16 bin 600 öğretmenimiz bin 25 okulumuzda eğitime inşallah başlamış durumdayız. Yeni başlayan bu eğitim ve öğretim yılımız ilimiz ve ülkemiz için inşallah hayırlara vesile olur. Bizler İl Valiliği olarak, tüm emniyetimiz, il milli eğitimimiz ile sene başı gerekli değerlendirmeleri ve toplantılarımızı yaptık. Yavrularımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri okullarına gitmeleri noktasında gerekli tedbirlerimizi aldık. İnşallah bunun da yıl boyunca denetim ve takibini yapacağız. İlimizde tabi ki özellikle taşımalı eğitim gören yavrularımızın ve diğer yavrularımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşınmaları noktasında da gerekli denetimlerimiz olacak. Tüm okullarımızla olan irtibatlı polislerimiz var. Bunlarla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Yine aynı şekilde yıl boyunca okullarımızda çocuklarımızı rahatsız edecek başta okul çevreleri olmak üzere her türlü denetimimizi ve takibimizi hep beraber yapacağız. Yeter ki yavrularımız emniyetli ve huzurlu şekilde eğitimlerine devam etsin. Bugün inşallah ders zilini çalmış bulunuyoruz. Bu vesile ile bugün burada eğitim ve öğretime açmış olduğumuz Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulumuzda yeni eğitim sezonumuzu açtık” dedi.

“EVLATLARIMIZ AYDINLIK YARINLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Başarının tesadüf olmadığını belirten Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, “Hangi alanda olursa olsun başarı tesadüf değildir. Başarının altındaki en büyük etken, çalışmak, disiplin, azim ve fedakarlıklarla olur. Göz bebeği evlatlarımız aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Şuan karşımda yürekleri kıpır kıpır olan evlatlarımızın arasında inşallah geleceğin bilim adamlarını, geleceğin şampiyonlarını, geleceğin edebiyatçılarını, geleceğin sanatçılarını ve geleceğin iş adamlarını görüyoruz.  İşte onlar ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz mimarlar olacaktır. Bunlar önemli olan milli ve manevi değerlerine sadık bir neslin inşaa edilmesinde, tabi ki en önemlisi de kıymetli öğretmenlerimize bu yolda ciddi görevler düşüyor. Her biri ayrı birer değer olan öğretmenlerimizin emekleri ise ülkemizin ve milletimizin önünde bu yavrularımıza yeni ufuklar yeni heyecanlar inşallah atacak. Sevgili öğrenciler sizler büyük bir milletin evlatlarısınız. Kutlu bir ecdadın torunlarısınız. Sizler geleceğimizin teminatı milletimizin umudu aydınlık yarınlarımızın anahtarısınız. Her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu güzel ülkemizin gücüne kendinizi inandırmanız gerekir. Gözlerinizdeki ışık ülkemizin ve milletimizin geleceğine dair umutlarımızı yeşertmektedir. Sizlerin istikbali için sizlere daha güçlü bir ülkeyi miras bırakmak için hep birlikte çalışıyoruz.  Biraz önce de ifade ettiğim gibi tüm değerlendirmelerimizi, tüm toplantılarımızı yaparak sizlerin daha güvenli ve huzurlu bir dönem geçirmeniz için çalışacağız. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun” diye konuştu.  

  “180 GÜN SÜRECEK BİR EĞİTİM MARATONU VAR”

Yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yeni eğitim öğretim yılına başlangıcımız hayırlı uğurlu olsun.  1’nci sınıflarımız önce başladı ve okula alıştı. Şimdi önümüzde 180 gün sürecek bir eğitim maratonu var. Ders yapılırken öğrenenler var, bir de arkadaşları ile birlikte öğrenilenler var. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Belediye başkanlığı temsili bir görev, ben meslek olarak bir eğitimciyim. Her okul açıldığında içim kıpır kıpır oluyor öğretmen arkadaşlarımız gibi. Keşke öğrencilerle daha çok vakit geçirebilsek meslekte 9’ncı yılım. Bu yıllar içerisinde ne zaman bir öğretmen, bir veli veya müdürlerimiz geldi. Her zaman yardımcı oldum. Biz belediye olarak ödevlerimizi hep aldık. Bir tane müdür yoktur ‘Biz geri çevrildik’ diyen.  Maliyeti çok yüksek projeler geldi onlara da tamam dedik Sakarya İlköğretim okulu gibi. Allah’ım bir şekilde bu işleri yapmayı bize nasip etti bizlerde elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ama asıl görevimiz işte şuan bu okulun içerisinde bulunduğu halı saha gibi çocukların sosyalleşebileceği çocukların kendilerini ifade edebileceği okul dışında da sosyalleşebilecekleri alanlar yapmak. Bu işlerde rekabetçi bir şehir olduk. Artık Türkiye yaptığımız projeleri konuşur oldu. Biz her işimizi el birlik yapıyoruz. Evet, değerli velilerimiz herkesin bir umudu var” diye konuştu.

“SON 56 OKULUMUZ 2024 YILI İÇERİSİNDE BİTMİŞ OLACAK”

99 depreminden sonra devletin çok ders aldığını belirten Başkan Yılmaz, “Herkes geleceğe umutla bakıyor. Sizlerin de umudu çocuklarınız. Biz onları şehir olarak öğretmenlerimiz okul olarak ve devletimiz ise geleceği daha iyi yaşanabilecek hale gelsin diye hep gençlere eğitimler veriyor. 99 depreminden sonra devlet çok ders aldı ve ciddi ölçümlerde güçlendirici faaliyetler yapıldı inşaat sektöründe. Bazı okullarımız 99 yılından önce yapılmıştı. Eski Valimiz Ersin Yazıcı tarafından 2019 yılında bütün okullarda daha önce yapılmış olan karod testleri tekrar yapıldı ve 5 yılda biz bu şehirdeki bütün okulları yeni eğitim alanları haline getirdik. Az önce Milli eğitim Müdürümüzde net bir şekilde söyledi. Son 56 okulumuz 2024 yılı içerisinde bitmiş olacak. Bütün okullarımız güvenilir hale geldi. Malatya’da, Adıyaman’da ve aynı zamanda Osmaniye’de görev yaptım. Ayakta kalan bütün binalar devletin yaptığı binalar ve okullar insanların tüm hizmetleri aldığı merkezler haline dönüşmüş. Çocuklarınız okulda bulunduğu sürece hem öğretmenlerimiz hem de güvenli binalar altında güvendeler. Ben devletimizin yapmış olduğu bu yatırımlara çok teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun” dedi.

“ÖZVERİYLE ÇALIŞACAĞINIZA İNANCIM TAM”

“İnsan eğitimle dünyaya gelmez fakat eğitim öğretimle yaşar.” Diye konuşmasına başlayan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Yeni bir eğitim öğretim yılına daha dünyanın en güzel mesleğini icra etmenin mutluluğu ve öğrencilerimizle yeniden buluşmanın heyecanı ile başladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılar getirmesini diliyorum. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. Bu nedenledir ki ömrümüzü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmeye adadık. Sevgili Öğrenciler, Yeni eğitim yılına sizlerin öğrenme aşkıyla parıldayan gözleriniz ve yüzlerinize yayılan mutluluk tebessümleriyle başlamak çok güzel bir duygu. Bakışlarınızda okula başlamanın heyecanını ve sevincini görüyorum. Bu heyecanınızı kaybetmemenizi diliyor; yeni eğitim ve öğretim yılında arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi, derslerinizde başarılı olmanızı temenni ediyorum. Değerli Meslektaşlarım, Eğitim zor ve uzun soluklu bir süreçtir. Okul öncesinden yükseköğretime, eğitim adına her ne başarılmışsa sizin eserinizdir. Sizlerin bu özverili çalışmaları sayesinde Balıkesir’de eğitim her geçen gün bir adım ileri taşınmaktadır. Bu eğitim yılında da azim ve özveriyle çalışacağınıza inancım tam. Hz Ali der ki; “Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.” Çocuklarımızı hızla gelişen ve değişen dünyaya ayak uyduracak ve çağın gerisinde kalmayacak şekilde yetiştirmek asli görevimizdir. Bu anlamda kendinizi her daim geliştirdiğinizi biliyorum. Mesleğinize olan bağlılığınız, azminiz ve fedakârlığınız için sizi yürekten kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyor ve iyi bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞARILI BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİLİYORUM”

Velilere seslenen Müdür Tatlı, “Kıymetli Veliler, Eğitim ailede başlar. Çocuklarınıza ilk eğitimini sizler veriyorsunuz. Onların ilk öğretmenleri sizlersiniz. Sonrasında çocuklarımızı ve gençlerimizi bize emanet ediyorsunuz. Biz de emanetlerimize, geleceğimizin teminatı olan gözbebeklerimize; sevgimiz, merhametimiz ve vicdanımızla en güzel şekilde sahip çıkıyoruz. Her çocuğumuzun tarihimizi, inancımızı, kültürümüzü içselleştirmesini sağlıyor; bu hususta onlara rehberlik yapıyoruz. Çocuklarımızı, karşılaşacakları sorunları çözecek bilgi ve birikimle donatırken aynı zamanda üreten, düşünen, geliştiren, eleştiren, analiz yapan, vatanını milletini seven, millî ve manevi değerlerine bağlı, erdemli birer kişi olarak yetiştiriyoruz. İnsan yetiştirmek, onları ahlaki değerlerle donatmak, vatanına ve milletine hayırlı birer insan olmasını sağlamak zorlu ve özveri isteyen bir süreçtir. Bu süreçte sizleri daima yanımızda görmek isteriz. Sizler bizimle beraber olursanız bizler daha verimli ve güçlü oluruz. Sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik, sorumluluk bilinci ve ahlaklı olmak temel evrensel değerlerdir. Başarılı tüm insanlar bu değerlere sahip olmaları sayesinde kazanmışlardır. Bu nedenle hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çocuklarımıza; iyiyi doğruyu, erdemi ve evrensel değerleri öğretmeye devam edeceğimiz yeni eğitim öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor; sağlık ve mutluluk içerisinde, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum” dedi.  

 

Serpil ÇAKIRÇAVUŞ