Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKESİR’DE MERİNOS ÜRETİMİ ARTACAK

Balıkesir’de kaliteli karkas et

Balıkesir’de kaliteli karkas et ihtiyacının yerli üretimle karşılanabilmesi, geliştirilmesi ve küçükbaş hayvan sayısının artırılması noktasında çalışmalar devam ediyor. Siyah Başlı, Hampshire ve Orta Anadolu Merinosu’nun genotipini taşıyan koyunlar ile coğrafi işaretli Balıkesir kuzusunun melezlenerek Balıkesir’e özgü, hastalıklara karşı dirençli, yöreye adapte olmuş Balıkesir Merinosu üretimi hedefleniyor.

KARKAS VERİMİNİN ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Koyun ırklarının çoğaltılarak üreticilere dağıtılması için Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü iş birliğinde planlanan proje kapsamında Balıkesir küçükbaş hayvancılık üretiminin ve karkas veriminin arttırılarak kesim süresinin kısaltılması planlanmaktadır.

KUZULARIN ADAPTASYON SÜRECİ KONUŞULDU

Altıeylül’ün Aslıhantepecik Mahallesi’nde Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün ıslahını yaparak geliştirdiği koyunların üretimini yapan üreticilerle bir araya gelen İl Müdürü Erkan Alkan, kuzuların gelişimi ve adaptasyon süreci hakkında üreticilerle bilgi alışverişinde bulundu. Yapılan programa İl Müdürümüz Erkan Alkan başta olmak üzere; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul, Altıeylül İlçe Müdürü Cemal Günaydın, teknik personeller ve üreticiler katıldı. 

Serpil ÇAKIRÇAVUŞ