Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKESİRSPOR’DA TEK ENGEL GLUMAC DOSYASI

Bu haberin fotoğrafı yok

Balıkesirspor Kulüp yöneticileri kendi tesislerinde bir araya gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kulübün tüm borçlarının sıfırlandığını ancak Glumac dosyasının kapanmadan transfer yapamadıklarını dile getiren Kulüp Yönetimi eski Balıkesirspor Başkanı Özgür Yılmaz’ın bu dosyayı imzalaması gerektiğini dile getirdi.

“KULÜBÜMÜZÜN ŞU ANDA BİR BORCU YOK”

Başkan Nedim Ömer, “Kötü bir sezon geçirsek de maddi olarak kulübümüzle ilgili iyi şeyler de yaptık. Kulübümüzün şu ana kadar bütün UÇK dosyalarını kapattık. Ama sadece bir tek dosyada takıldık. Konumuz da zaten bu. Sürekli basının karşısına çıkıp olmadık şeylerle ilgili konuşmak istemedik. Kulübümüz de zarara uğramasın diye sürekli sessiz kaldık. Biz de sezonun başından beri kulübün borcunu ödemek için var gücümüzle çalıştık. İş adamlarımızın desteğiyle borcumuzun bir bölümünü kapattık. Borcun geri kalanını da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın desteğiyle kapattık. Kulübümüzün şu anda bir bocu yok. Ama ne yazık ki Glumac dosyası yüzünden şu anda transfer tahtasını açamıyoruz. İddialarla değil belgelerle konuşuyoruz. Glumac bugün imza verse yarın transferi açacağız. Maalesef bu durumlardan dolayı transfer yapamıyoruz” dedi.

“10 YILDIR BU KULÜBÜN ÖNEMLİ BİR PROBLEMİ VAR”

İsmet Deniz, “Kulübümüzün UÇK borcunu, transfer rakamlarının artmasıyla 120 milyon olan borcu biz bayağı indirdik. Kur farkından dolayı da bir artış oldu. UÇK nedeniyle 10 yıldır bu kulübün önemli bir problemi var. Kulüp sürekli UÇK dosyalarıyla boğuşuyor. Biz UÇK dosyalarını kapatmak için yola çıktık. Bizim 9 dosyamız kaldı. Tamamını kapattık. Sadece Glumac dosyasında takıldık. Bu tarihi bir fırsat. Balıkesirspor’un yaşaması için biz yola çıktık. Sağolsun iş insanlarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve taraftarlarımız destek verdi.  Balıkesirspor’u biz aldığımızda 120 milyon lira olan borcu sıfıra indirip kulübü emni ellerde yönettik. Borçlandırmamak üzere kulübümüzü şampiyon yapmak için elimize fırsata geçti. Önümüzdeki tek engel Glumac dosyası. Bizim borcumuz Özgür Yılmaz’a değil. Geçen seneden gelen paralar da çıkan paralar da belli. Bizim üzüntümüz bir Balıkesir evladının bu imzayı atmayıp belediye ile  olan sürtüşmeyi buralara kadar getirip kulübü uçuruma sürüklemesidir. Balıkesirspor’un yıllardır aradığı mevcut şartları biz oluşturduk. Bu yoldan geri dönmeyelim ki bu kulüp yaşasın. Üçünlü ligden sonra amatör ligden sonra bu kulübün, koca bir çınarın kapanmasına yol açmamak için büyük bir çaba harcıyoruz. Bizim tek isteğimiz transferin açılması ve borcu kapatmamız. Biz bunu istiyoruz. İnat edip tehditler savurup bir kişiye kapılmamak lazım. Bu şehir bir kişiye bağlı değil.  Çok konuştu, çok ithamlarda bulundu ve biz sessiz kaldık. Bunun nedeni de UÇK’nın yükselmemesi içindir. Bazıları dedi ki ; “Siz UÇK’yı açıyorsunuz. Bunlar FİFA dosyası izin vermeyeceğim. Ben paramın tamamını istiyorum” Anlaştığımız 12 bin Euro ama devalüasyon ile birlikte bu rakam arttı. Biz basın toplantısı yaptıkça fiyat arttı” dedi.

“190 BİN EURO’YU KABUL ETMEDİ”

Eski Balıkesirspor Başkanı Özgür Yılmaz’ın kendilerinden toplam 955 bin Euro para istediğini belirten Ahmet Erkarapınarlı, “ Ben Vukovic’e teşekkür ediyorum. 512 bin euro olan borcunu 209 bin euro’ya düşürdü. Kendisi kulübe çok büyük bir iyilikte bulundu. Daha çok yabancı dediğimiz futbolcular yanımızda oldu. Tek bir dosyada takıldık. Allah nasip ederse onu da kapatacağız. Ama arkadaş bizden 955 bin Euro para istiyor. 3 milyon gibi bir para vermiş buraya. 3 Milyon’u dövize çevirip 190 bin euro olarak ödeyelim ve kapatalım dedik. Glumac ile görüşmek için İstanbul’a gittik. O da tamam dedi. Sonra 190 bin euro’yu kabul etmedi. Biz 300 bin eoru’ya kadar çıktık teklifte. 300 bin euro’yu da kabul etmedi. Arkadaş; “Sadece 955 bin euro’yu getirirseniz  ben bu meseleyi kapatırım” diyor. Bizim de kulüp olarak bu rakamı ödeme gücümüz yok. Bu güne kadar bir şekilde 47 milyon lira gibi bir rakam ödedik. Şimdi de 30 milyon lirayı bu kulüp ödeyemez. Böyle giderse kulüp de küme düşer. Balıkesirspor’a Özgür’ün de bir iyilik yapması gerekiyor. Ben bunu Balıkesir halkının vicdanına bırakıyorum. Bir şehrin takımı bu durumda” diye konuştu.

Hasan AKAR