Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAÜN’de Ahıska Sürgünü Anması

Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gören Ahıska Türkü öğrenciler, Ahıska Sürgünü’nün 81.

Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gören Ahıska Türkü öğrenciler, Ahıska Sürgünü’nün 81. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Dumlupınar Salonu’nda düzenlenen anma programına akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konuşmalarda sürgün vurgusu

Açılış konuşmalarını Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, BAÜN Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sakin Vural Varlı, DATÜB Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Berk Vehbi Ülker, Dr. Ethem Ganigil ile Araştırmacı-Yazar Mircevat Ahıskalı yaptı. Konuşmalarda Ahıska Türklerinin maruz kaldığı sürgün, yaşanan tarihî acılar ve toplumsal hafızanın diri tutulmasının önemi dile getirildi. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu da üniversitelerin anma ve farkındalık etkinliklerine ev sahipliği yapmasının önemine değindi.

Programda şiirler okunurken, sürgünle ilgili fotoğraf sergisi de gerçekleştirildi. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.