Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİGADİÇ YÖRÜK EVİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Bu haberin fotoğrafı yok

Balıkesir’de Bigadiç Yörük Evi açıldı. Bigadiç Turfullar Yörüklerinden Deveci eski muhtarı Şerif Mehmet Bozdağ ve Dursunbey Karapınar Köyünden Kaynakçı Mustafa Saygı’nın ortak açtıkları Paşaalanı Mahallesi’ndeki Yörük Evi’nde birbirinden lezzeti tatlar buluşturuldu.
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Lezzet durağı Bigadiç Yörük Evi’nun açılışına; AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Belgin Gökçe Uygur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Müftü Yardımcısı Şahabettin Karabay, Balıkesir Yörük Türkmen Federasyon Başkanı Sinan Ergüven, Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız,  Ayakkabıcılar Odası Başkanı Turgay Kapan, Türkiye Büyük Düşünen Gençlik Platformu Genel Başkanı Yusuf Alfat, Turfullar Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Demirtaş ile çok sayıda davetli katıldı.
BAŞKANLAR KEŞKEK DÖVDÜ
Yörüklerin meşhur Kaşık Oyunu oynadığı açılışta başkanlar dibek taşında keşkek dövdü.  Daha sonra yapılan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası Yörük Evi’ni gezen misafirlere güveç ve keşkek ikram edildi.  Çok mutlu olduğunu ifade eden işletmeci Mehmet Bozdağ , “Bu mutlu günümüzde davetimizi kırmayıp teşrif buyuran değerli başkanlarımıza, milletvekillerimize, protokol üyelerimize ve tüm hemşehrilerimize içten teşekkür ederiz. Allah hepinizden razı olsun, çok mutlu olduk. Bizler Bigadiç ve Dursunbey Yörükleri olarak örf ve adetimizi kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için böyle bir mekan açtık. Bigadiç güveci olmazsa olmazımız. Oğlak, dana, kuzu güveç çeşitleri var. Bizim yine kültürümüz keşkek, düğünlerde olmazsa olmazımız. Keşkeksiz düğün olmaz bizde. İnsanlar da gurbette artık sılasına gidip keşkek yemeyi özlemişler. Her zaman gidemedikleri için biz ayaklarına getirdik. Herkese bunu damak tadıyla tattırmak için burayı açtık. Bu mekânda herkesi ağırlamak lezzetlerimizi tattırmak istiyoruz” dedi.
Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mega Yıldız Lokantasının sahibi Sinan Ergüven de , “Hem Balıkesir’deki Yörüklerin kültürünü, örf ve adetlerini yaşatmak hem de Balıkesir’imizin şirin ilçesi Bigadiç’in yöresel lezzetlerini  tattırmak üzere açılan mekanın hayırlı olmasını diliyorum. Mehmet abi benim meslektaşım oldu, zaten yıllardır beraberiz. Yörük Türkmen sevdalısı, bu kültüre aşık olan bir kardeşimiz kendisi. Balıkesir’de ilk defa böyle bir mekan açılmasından dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Bunlar da ilginizi çekebilir

BİR YIL KULLANILMAYAN TELEFONLAR KAPATILACAK

BİR YIL KULLANILMAYAN TELEFONLAR KAPATILACAK

EKMEK İSRAFININ BOYUTU SINIRLARI AŞTI

EKMEK İSRAFININ BOYUTU SINIRLARI AŞTI

İSRAİL GECE BOYU VURDU

İSRAİL GECE BOYU VURDU

KUDUZ İÇİN TİLKİLER HAVADAN AŞILANACAK

KUDUZ İÇİN TİLKİLER HAVADAN AŞILANACAK

BAZI GÖLGELER İÇİN HAVA DURUMU

BAZI GÖLGELER İÇİN HAVA DURUMU

LÜBNAN’DAN İSRAİL’E 15 ROKET FIRLATILDI

LÜBNAN’DAN İSRAİL’E 15 ROKET FIRLATILDI

Yorumlar

Gönder

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı
kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Gazetem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.