Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BŞB’DEN HAKEM TEPKİSİ

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nin (TBL) 23. haftasında sahasında Kipaş

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nin (TBL) 23. haftasında sahasında Kipaş İstiklal Spor’u konuk eden Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, sahadan 77-81 mağlup ayrıldı.

Çekişmeli geçen mücadelenin ardından Balıkesir temsilcisi, maçın sonucuna bariz hakem hatalarının damga vurduğunu belirterek sert bir yazılı açıklama yayımladı ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nu (TBF) göreve davet etti.

“KARARLARI OYUNUN DENGESİNİ BOZDU”

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, mağlubiyetin temel nedeni olarak hakem kararları gösterildi. Özellikle müsabakanın 2. yardımcı hakemi Almina Kocabaş tarafından verilen kritik kararların hatalı olduğu vurgulanan açıklamada; “Verilen bariz hatalı kararlar oyunun dengesini bozmuş, maçın seyrini ve sonucunu doğrudan etkilemiştir. Sahada mücadele eden sporcularımızın, teknik ekibimizin ve taraftarlarımızın emeği görmezden gelinmiştir” ifadelerine yer verildi.

TÜRK BASKETBOLUNUN MARKA DEĞERİ VURGUSU

Kulüp, TBL gibi üst düzey bir organizasyonda bu tür yönetimlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, hataların sadece kulüplere değil Türk basketbolunun güvenilirliğine de zarar verdiğini savundu. Açıklamada, standart dışı yönetimlerin normalleştirilmesine izin verilmeyeceği ifade edilirken, adil yönetim ve emeğin karşılığının sahada alınması gerektiği vurgulandı.

TBF’YE ACİL İNCELEME ÇAĞRISI YAPTILAR

Balıkesir temsilcisi, açıklamasının sonunda Türkiye Basketbol Federasyonu’na net bir çağrıda bulundu. Karşılaşmada yaşanan hakem hatalarıyla ilgili ivedilikle inceleme başlatılmasını talep eden kulüp, ilgili hakem hakkında gerekli değerlendirmelerin yapılmasını ve kamuoyunu tatmin edecek şeffaf bir açıklama sunulmasını beklediklerini dile getirdi.