Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇİĞDEM BATUBEY ÖĞRENCİLERİ İTALYA’DA

Çiğdem Batubey Ortaokulu’nun da

Çiğdem Batubey Ortaokulu’nun da dahil olduğu, İtalya’nın koordinatörlüğündeki Portekiz, İspanya,Polonya ve Romanya’nın da ortak olduğu ‘Running Out Of Time-ROOT’ başlıklı proje Avrupa Birliği tarafından hibelendirildi. Okul proje koordinatörü Berrin Egen projenin konusuyla ilgili; Projenin hem örgün hem de yaygın eğitimde öğrencilere sürdürülebilir çevre gelişiminin verilmesinin amaçlandığını söyledi. Projede yaparak ve yaşayarak öğrenme aktivitelerinin öne çıkarılması hedeflendi. Bu kapsamda Çiğdem Batubey Ortaokulu öğrencilerinden Yusuf Kubilay Akbulut, Barkın Arda Doğruel, Mehmet Yasin Bali,Simge Pesen, Ecrin Buğlem Tosun, Proje Koordinatörü Berrin Egen,Proje öğretmenleri Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Karakaş ve Çiğdem Karaca Sandalcı ile Fen Bilimleri Öğretmeni Zeynep Özgül ile birlikte 21-26 Mart 2022 tarihlerinde İtalya’ya gittiler.

İTALYA’DA YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Kısa dönem öğrenci değişikliği kapsamında İtalya’nın Pisa iline bağlı Pontedera bölgesinde yer alan Istituto Comprensivo ‘Curtatone e Montanara’okuluna gidildi. Ortak ülkelerin öğrencilerinin, proje koordinatörlerinin ve öğretmenlerinin katıldığı hareketlilikte bütün konuklara proje yaygınlaştırması olarak proje çantalarıyla birlikte diğer hediyeleri takdim edildi. Karşılama töreninde sergilenen öğrenci performansları büyük ilgi görürken tören sonrası her ülkeye rehberlik eden öğrenciler ve öğretmenler okulun birimlerini ve okullarında uygulanan çevre korumaya yönelik geri dönüşüm aktivitelerini, atölyelerini, öğrencilerin yaptığı ürünleri tanıttılar. Pontedera Belediyesi – Palazzo Stefanelli’ye yapılan ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Alessandro Puccinelli ve Eğitim Politikaları meclis üyesi Fracesco Mori projede yer alan gençlere kararlılıkları ve katkılarından dolayı teşekkür etti ve öğrencilere günün anısına şehirle ilgili hediyeler takdim ettiler.

DÜNYANIN İLK JEOTERMAL GÜÇ İSTASYONU GEZİLDİ

Revet Atık Döngüsü Entegre Tesisi, Toskana vatandaşlarından alınan plastik, cam, alüminyum, çelik ve tetrapak ambalajları toplayan, seçen ve geri dönüşüm için hazırlayan, belediye ile ortak olarak çalışan özel atık yönetim merkezi gezildi. Yetkililerden bilgi alan proje heyetine tesis hakkında bir tanıtım filmi gösterildi. Toskana’ya bağlı Larderello bölgesinde bulunan Enel Green Power şirketine bağlı dünyanın ilk Jeotemal Güç istasyonu 1913 senesinde tamamlanarak Jeotermal enerjiden elektrik üreten ilk tesis öğrenciler tarafından gezildi. Proje heyeti ve öğrenciler Jeotermal Müzesini gezerek yetkililerden tesisin kuruluşu ve önemi hakkında sorular sorarak bilgi edindiler.

ÖĞRENCİLER FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIDILAR

Projeye dahil olan öğrenciler dil yeteneklerini, iletişim becerilerini geliştirdikleri, Avrupa kültürünü tanıdıkları ve farklı coğrafyaları deneyimledikleri İtalya hareketliliğinden hayatları boyunca unutmayacakları anılarla ülkelerine geri döndüler. Projenin bundan sonraki planlamasında yer alan Romanya ve Polonya öğrenci değişim programlarında da proje ekibiyle , bu kültür alışverişinin ve farklı deneyimlerin devamı sağlanacak. HÜSEYİN TÜLEK