Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda milli platformlar ve sistemler öne çıkıyor.
Deniz Kuvvetleri ve bağlı komutanlıkların harekatı sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesi, karargâh personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi, Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurları arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amacıyla 7-18 Mayıs tarihleri arasında Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı gerçekleştiriliyor. Dost ve müttefik ülke temsilcilerinin katıldığı Seçkin Gözlemci Günü’nde yerli ve millî platformlar ve sistemler ön planda yer aldı.
Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda kullanılan yerli ve milli ürünlere ilişkin değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Savunma Sanayii Başkanlığı olarak temel amacımız güvenlik güçlerimizin ihtiyacı olan sistemleri azamî oranda yerli ve millî imkanlarla sağlamaktır. Başkanlık olarak yürüttüğümüz tüm projelerimizde yerli ve milli imkân ile kabiliyetleri azami oranda kullanmaktayız. Mavi vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından düzenlenen Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı kapsamında yerli ve millî imkân ve kabiliyetler ile inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayiimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve millî ürün de yer almaktadır. Bu vesileyle tatbikatın tüm planlama ve icra safhalarında büyük bir özveriyle görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın kıymetli personeli ile savunma sanayiinde takip eden değil takip edilen, tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden ve bir üst aşamaya geçmemize vesile olan ülkemiz savunma sanayii ekosisteminde yer alan ana yüklenicilerimize, alt yüklenicilerimize ve KOBİ’lerimize üstün gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda yer alan savunma sanayii ürünleri şöyle:
“Anka (TUSAŞ), Bayraktar TT2 (Baykar), ada sınıfı korvetler (STM), TCG Anadolu (Sedef Tersanesi), TCG İstanbul (STM), Vuran (BMC), Cobra-Iı (Otokar), Çaka Uzaktan Komutalı Kule (FNSS), Mam-L (Roketsan), Mam-T (Roketsan), Temren/Lumtas (Roketsan), Albatros-S (Aselsan), Marlin (Aselsan&Sefine Tersanesi), Aksungur SİHA (TUSAŞ), Mekanize Çıkarma Aracı (Sedef Tersanesi), Cirit (Roketsan) Pelikan Güdümlü Mermi Simülatörü (Meteksan Savunma), elektronik harp sistemleri (Aselsan), Zaha (FNSS), Atmaca (Roketsan), Advent Savaş Yönetim Sistemi (Havelsan)”