Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESOGÜ Öğretim Üyelerinin Projesine Avrupa Birliği Desteği

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. UĞUR YAYAN’IN YÜRÜTÜCÜSÜ OLDUĞU “THE MATISSE PROJECT: MODEL-BASED ENGİNEERİNG OF DİGİTAL TWİNS FOR EARLY VERİFİCATİON AND VALİDATİON OF INDUSTRİAL SYSTEMS” BAŞLIKLI PROJE AVRUPA BİRLİĞİ UFUK AVRUPA PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENMEYE DEĞER GÖRÜLDÜ. ESOGÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KAMİL ÇOLAK PROJE EKİBİNİ MAKAMINDA AĞIRLAYARAK BAŞARILARINDAN DOLAYI TEBRİK ETTİ. REKTÖR PROF. DR. ÇOLAK, PROJENİN ÖNEMİNİ VURGULAYARAK, EKİBE ÇALIŞMALARINDA GÖSTERDİKLERİ ÖZVERİ VE BAŞARILARI İÇİN TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ)

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Yayan’ın yürütücüsü olduğu “The MATISSE Project: Model-Based Engineering of Digital Twins for Early Verification and Validation of Industrial Systems” başlıklı proje Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak proje ekibini makamında ağırlayarak başarılarından dolayı tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Çolak, projenin önemini vurgulayarak, ekibe çalışmalarında gösterdikleri özveri ve başarıları için teşekkürlerini iletti.

Türkiye, İsveç, Fransa, Avusturya, İtalya, Portekiz, Finlandiya olmak üzere 7 farklı ülkeden partnerlerin bulunduğu proje, 18 milyon Euro bütçe ile finanse edilecek. 2024 yılında başlaması ve 36 ay boyunca devam etmesi planlanan projede Eskişehir Osmangazi Üniversitenin ülke koordinatörlüğünde Türkiye Konsorsiyumu içinde OTOKAR ve DEFTR şirketleri de yer alıyor. Proje kapsamında özellikle karmaşık endüstriyel sistemlerin doğrulanması ve onaylanması için dijital ikizlerin otomatik olarak oluşturulması ve sürekli doğrulanması için çok disiplinli ve otomatik bir dijital ikiz araç zinciri geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Geliştirilecek sistemin teslim sürelerini kısaltması ve bu sistemlerin nihai kalitesini artırması beklenmektedir.

Doç. Dr. Uğur Yayan’ın koordinatörlüğündeki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ekibinde Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Yazıcı, Prof. Dr. Metin Özkan ve Jeoloji bölümü Araş. Gör. Dr. Kübra Yayan görev almakta ve endüstriyel sistemlerin doğrulanması, onaylanması ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması üzerine çalışmaktadır.