Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Feromon tuzaklarla zeytin sineğiyle mücadele başladı

Balıkesir’in Havran ilçesinde zeytin sineğiyle mücadele için feromon tuzak kurulum

Balıkesir’in Havran ilçesinde zeytin sineğiyle mücadele için feromon tuzak kurulum çalışmaları, İyi Tarım Uygulamaları Sertifikalı ve Entegre Mücadele ile Güvenilir ve Kaliteli Zeytin Üretimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ardından başladı.

Proje kapsamında, bölgenin önde gelen ürünlerinden olan zeytin için entegre mücadele yöntemleri uygulanıyor. Bu amaçla, Havran ilçesindeki zeytin bahçelerinde incelemeler yapan İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, feromon ve yapışkan tuzakları bizzat astı.

İl Müdürü Düzgün, zeytin sineği popülasyonunun yakından takip edildiğini ve bu çalışmaların amacının zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırarak üreticilerin ekonomik kayıplarını önlemek olduğunu belirtti. Kendisi, üreticilere çalışmalarında başarılar diledi.