Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FİLİSTİN’E DESTEK VEREN YOUCEF ATAL’A 7 YIL HAPİS

Fransa basını, Youcef Atal’ın Filistin’e destek veren paylaşımından ötürü 7 yıla kadar hapis cezası alabileceğini belirtti.

Fransa basını, Youcef Atal’ın

Geçtiğimiz günlerde Fransız kulübü Nice, sosyal medyada Filistin’e destek veren bir paylaşım yapan Cezayirli futbolcusu Youcef Atal’ın bu hareketinden dolayı kadro dışı bırakıldığını duyurmuştu.

Filistin’e destek paylaşımı yaptığı için Fransa Ligue 1’de 7 maç men cezası verilen 27 yaşındaki futbolcunun hakkında Fransa basını, 7 yıla kadar hapis cezası alabileceğini belirtti. Youcef Atal’a ayrıca 100 bin euro da para cezası verileceği belirtildi.

EL GHAZİ’NİN SÖZLEŞMESİDE FESHEDİLDİ

Almanya Bundesliga takımlarında Mainz 05, 28 yaşındaki Hollandalı futbolcusu Anwar El Ghazi’nin Filistin ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada söz konusu paylaşımının kulüp değerlerinin dışında kalması ve iki ülke arasındaki duruma kulübün vizyonu gerekçesiyle tarafsız bakması gerektiği bildirildi. Kulübü tarafından El Ghazi’nin antrenmanlara ve maç kadrosuna alınmayacağı belirtildi.

BENZEMA’DA TOPUN AĞZINDA

Son yılların en iyi futbolcularından biri olan ve Altın Top (Ballon d’Or) ödülünün son sahibi Fransız yıldız Karim Benzema, Filistin’e verdiği desteğin ardından ülkesindeki politikacılar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

İspanyol takımı Real Madrid formasını uzun yıllar giydikten sonra Suudi Arabistan’ın Al-Ittihad takımına transfer olan Cezayir asıllı Fransız futbolcu, kendi sosyal medya hesabından “kadın ve çocuk ayırt etmeksizin haksız bombardımanların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleri için dua ettiğini” paylaşmasının ardından hedef haline geldi.

Bu paylaşımın ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Herkes Benzema’nın Müslüman Kardeşler ile kayda değer bağlantıları olduğunu biliyor.” iddiasında bulundu.

Bouches-du-Rhone Senatörü Valerie Boyer ise daha da ileri giderek Benzema’nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini söylerek, “İçişleri bakanının yorumları kanıtlanırsa Benzema’ya karşı önlemler alınmalı. İlk olarak Ballon d’Or ödülünün geri alınması sembolik bir ceza olabilir. Son olarak da Fransız vatandaşlığını kaybetmesini talep etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Fatma ÖNCEL