Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GENÇLER BALIKESİR’İ KEŞFE ÇIKTI

14 tane engelli gencin

14 tane engelli gencin de yer aldığı bu projede katılımcılar İspanya, Macaristan, Romanya, Polonya ve Türkiye’den katılım sağladılar. Projenin temel konusu sporun bir dahil etme aracı olarak etkili şekilde kullanılması olarak gösterildi. Bu amaçla proje kapsamında farklı spor dallarının engellilerin de katılacağı bir sosyal katılım aracına dönüştürülmesinin desteklenmesi amaçlanıyor. Bir başka yönüyle bu projede kültürel etkileşimin arttırılması planlanıyor. Başta Türk kültür ve adetleri olmak üzere gençlerin katılımcı ülkelerin kültürlerini keşfetmeleri ve anlamaları için çalışmalar yürütülüyor.

ENGELLİLERİN TOPLUMA KATILIMI DESTEKLENECEK

“Let’s Remove The Obstacles With Sports! – Engelleri sporla kaldıralım” başlıklı gençlik projesi kapsamında Balıkesir’de engellilerin topluma katılımını destekleyen çalışmaların tanıtımı da bu projenin hedefleri arasında yer alıyor. Bu projeyi özel kılan konu Avrupa spor haftası kapsamında gerçekleştirilecek olması. Her yıl 23-30 eylül arasında gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası’nda insanların spora katılımı teşvik edilirken sporun farklı yönleri ortaya konuluyor.

DERNEKLER ZİYARET EDİLDİ                                

Proje kapsamında gençler Balıkesir’de çeşitli ziyaretlerde bulundular. Türkiye Sakatlar Derneği ve Balıkesir Engelli Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret eden gençler, şehirdeki engellilerin durumu, beklentileri ve onlara sunulan spor branşları hakkında bilgi alarak Bocce sporunu deneyimlediler.

GENÇLER BALBUCKS’I BEĞENDİ

Katılımcılar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Gençlik Spor Müdürlüğü ortaklığı ile bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Dijital Gençlik Merkezi Ziyareti ile başlayan gezi, Zağnospaşa Camii ve Külliyesi ile devam ettirildi. Külliyeyi gezen gençler BALBUCKS da çay ve kahve ikramı aldıktan sonra  Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi’ndeki eserleri incelediler. NE10 Balıkesir Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nden bilgiler edinen gençler, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 75. Yıl Gençlik Merkezi’ni gezerek, gençlik merkezindeki çalışmalarla ilgili bilgi edindiler. Projenin yasal temsilcisi Elif Kurşun da proje imkanını sunan Türkiye ulusal ajansına, faaliyetlere destek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler. GÖNÜL DİNÇ