Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gürsu Belediyesi’nden üniversite hayali kuran gençlere destek

GÜRSU BELEDİYESİ, 2021 YILINDA BAŞLATTIĞI EĞİTİM SEFERBERLİĞİ ÇERÇEVESİNDE, TARİHİ GÜRSU DEĞİRMENİ’NDE, ÖĞRENCİLERE, ÜCRETSİZ, SINAVLARA HAZIRLIK KURSU İMKANI SUNUYOR. YKS VE KPSS SINAVLARINA ÜCRETSİZ KAYNAK, ORTAM VE ÖĞRETMEN DESTEĞİ ALAN ÖĞRENCİLER, ŞU AN TÜRKİYE’NİN BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜNİVERSİTELERİNDE İSTEDİKLERİ BÖLÜMÜ OKUYORLAR.

GÜRSU BELEDİYESİ, 2021 YILINDA

Gürsu Belediyesi tarafından YKS ve KPSS sınavlarına ücretsiz kaynak, ortam ve öğretmen desteği alan öğrenciler, şu an Türkiye’nin birbirinden güzel üniversitelerinde istedikleri bölümü okuyor.

Gürsu Belediyesi, 3 yılda 165 öğrenciye verdiği ücretsiz kurslarla, üniversite sınavlarına hazırlandı. Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ücretsiz eğitimlerle, öğrenciler hayallerindeki üniversiteleri kazanma yolunda destekleniyor. Gürsu’da 165 öğrenci arasından 105 öğrenci istedikleri üniversiteleri kazandı. Bu yıl, 30 Eylül tarihinde başlayacak kurslar çerçevesinde 80 öğrenci eğitim alacak.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Başarı elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yüzde 70’ten fazla bir başarı ortalamamız var. Bu da belediye imkanları ile harikalar oluşturmak demek” dedi.

Haftanın 7 günü, 08.00- 22.00 saatleri arasında, kütüphane ve çalışma salonlarıyla hizmet verilen tarihi binanın bahçe ve kafeterya bölümlerinde, ücretsiz sunulan çay ve çorba eşliğinde, öğrenciler, öğretmenler ve kitap okumak için gelen misafirler dinlenme imkanı da buluyor.

Üç bin adet kitapla kütüphane hizmeti, sınırsız internet ve tablet kullanımı sunulan Değirmen Millet Kıraathanesi bünyesindeki hizmetler çerçevesinde, ücretsiz YKS – KPSS kursları ve deneme sınavları, uzmanlardan gençlere yönelik eğitim ve sosyal içerikli seminerler, kültürel, eğitsel geziler de gerçekleştirilmekte.