Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İNŞAAT DÜNYASI İSTİŞAREDE BULUŞTU

Balıkesir Ticaret Odası, inşaat müteahhitliği grubunu kapsayan 5. Meslek Komitesi

Balıkesir Ticaret Odası, inşaat müteahhitliği grubunu kapsayan 5. Meslek Komitesi üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, sektörün sorunlarını ve gelecek projelerini masaya yatırdı.

 

TİCARET ODASINDA İNŞAAT SEKTÖRÜNE ÖZEL OTURUM

Balıkesir Ticaret Odası (BTO), üye odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde sektörel nabız tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kentin lokomotif sektörlerinden olan inşaat müteahhitliği grubunu temsil eden 5. Meslek Komitesi üyeleriyle “Sektörel İstişare Toplantısı” düzenlendi. BTO Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula ve Meclis Başkanı Okan Telaşeli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya; Meclis Başkan Yardımcısı ve 5. Meslek Komitesi Başkanı Ömer Işıklar, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda komite üyesi katılım sağladı. Kurumsal bağların güçlendirilmesinin hedeflendiği toplantıda, inşaat sektörünün kentsel ve ekonomik gelişime sunduğu katkılar vurgulandı.

SORUNLAR DİNLENDİ, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RAPORLANDI

İnşaat dünyasının güncel durumunun ve orta vadeli projeksiyonlarının ele alındığı oturumda, üyeler sektör bazlı karşılaştıkları zorlukları dile getirme imkanı buldu. Özellikle finansman modellerine erişimdeki güçlükler, ham madde maliyetlerindeki dalgalanmalar ve ruhsat süreçlerindeki işleyişe dair öneriler tek tek not edilerek değerlendirmeye alındı. Toplantı içeriğinde ayrıca, oda ile üyeler arasındaki işlemlerin daha hızlı yürütülmesini sağlayan dijitalleşme çalışmaları ve BTO’nun yürüttüğü vizyon projeler hakkında katılımcılara teknik bilgilendirmeler yapıldı. Karşılıklı istişare kültürüyle yürütülen görüşmelerde, sektörel verimliliği artıracak çözüm yolları üzerinde fikir birliğine varıldı.

“ORTAK AKILLA SEKTÖRÜMÜZÜ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, komite üyelerinden gelen her türlü geri bildirimin odanın çalışma takvimini şekillendirdiğini ifade etti. Üyelerin sesi olmayı sürdüreceklerini belirten Kula, “Sektör temsilcilerimizin sahada yaşadığı tecrübeler, çözüm üretme noktasında bizlere rehberlik ediyor” dedi. Katılım göstererek sürece vizyon katan tüm meslek komitesi üyelerine teşekkür eden BTO yönetimi, benzer istişare toplantılarının tüm meslek gruplarıyla aralıksız devam edeceğinin altını çizdi. Buluşma, Balıkesir ekonomisinin büyümesi için duyulan ortak kararlılık mesajlarıyla tamamlandı.