Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSRAİL- FİLİSTİN ARASINDA İLK ESİR TAKASI GERÇEKLEŞTİ

İsrail ve Hamas arasındaki esir değişim anlaşması kapsamında, bugün 13 İsrailli esir ile 39 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı. Hamas tarafından esir tutulan 13 İsrailli ve İsrail hapishanelerinde bulunan 39 Filistinli, serbest bırakma sürecinin ilk adımını oluşturdu.

İsrail ve Hamas arasındaki

İsrail ile Hamas arasında esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yapılan anlaşma bugün eyleme geçti. Hamas tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde esir tutulan 13 İsrail vatandaşının bulunduğu ilk esir grubu serbest bırakılarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerine teslim edildi. Komite tarafından Refah Sınır Kapısı’na götürülen İsrailliler, Mısır’a götürülerek sağlık kontrolünden geçti. Grup daha sonra İsrail’e getirildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 13 esirin IDF ve iç istihbarat servisi Şin Bet eşliğinde İsrail topraklarına getirildiğini duyuruldu. İsrail halkından sabır ve hassasiyet göstermeleri istenen açıklamada, “Tüm rehinelerin iadesi için savunma teşkilatının organlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari, bugün yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutsak olan 39 Filistinli kadın ve çocuğun insani taahhütler doğrultusunda serbest bırakıldığını duyurdu. Serbest bırakılan Filistinli mahkumlar, Batı Şeria’daki Ofer Hapishanesi’nden çıkarak Ramallah’ın batısındaki Beitunia kasabasında coşkuyla karşılandı. İnsani ara süreci, bugün yerel saatle 07.00’de (TSİ 08.00) başladı ve 4 gün sürecek. İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmaya göre, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde esir tuttuğu 50 İsrail vatandaşına karşılık olarak, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

SERPİL ÇAKIRÇAVUŞ