Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTİHDAM FUARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İşverenler ve iş arayaları bir araya getiren Balıkesir 8’inci İstihdam Fuarı Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İş arayanlar ve öğrenciler, 45 firma ile iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.

İşverenler ve iş arayaları

Balıkesir Valiliği himayelerinde, İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir İnsan Kaynakları Platformu iş birliğinde düzenlenen fuar kapsamında iş imkanları değerlendirildi.

USTAOĞLU “GENÇLERİMİZİN DERDİYLE DERTLENİYORUZ”

Balıkesir 8 inci İstihdam Fuarı Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla açıldı. İstihdam fuarının önemine değinen Vali Ustaoğlu; “Bu fuar vasıtasıyla iş arayanlar, işverenler ve kamu kurum/kuruluşları bir araya geldi. Amacımız yerel ekonomi ve istihdam ortamının hareketlendirilmesi ve güçlendirilmesidir. Balıkesir gerçekten üreten bir şehir. Verimli tarım arazileri ve imkanlarıyla muhteşem bir şehirdeyiz. Bu tip fuarları ilimiz için çok önemsiyoruz. Gençlerimizin derdiyle dertleniyoruz. İlimizin istihdam ve üretimine katkı sağlayan firmalarımızın da destekleriyle tüm paydaşlarımızla yeni projeler üretmeye çalışıyoruz. İlimizde ve ilçemizde kurulan OSB’ler ile istihdam imkanlarını genişletmeyi amaçlıyoruz” dedi.

BALCI: “MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”

Programda konuşan Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, “Balıkesir’de iş gücü piyasasının yüklemiş olduğu istihdam ve mesleki eğitimin öneminin anlatıldığı bir fuar ortamı oluşturuldu. Bu alanda öğrencilerimiz ve iş arayanlara yönelik konferanslarımız olacak. Bu fuar kapsamında 45 firma stant açarken 7 kamu kurum ve kuruluş da fuarda yerini aldı. Fuarda yer alan firmalarda şu anda 25 bin kişi çalışıyor. Bu firmaların İnsan Kaynakları, onlarca meslek alanında yüzlerce iş arayan vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirecekler. Fuarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

OĞURLU: “İSTİHDAM FUARLARI ÖNEMLİ KAPILAR AÇIYOR”

Fuarla ilgili konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “İstihdam fuarları gerçekten hem işverenler hem de iş arayanlar için son derece önemli buluşma mekanlarındandır. Lise ve üniversitede alınan eğitimler tek başına yeterli olmaz. Bunun öncelikle stajla beslenmesi sonra da firmalarda görevlendirmelerle de geliştirilmesi gerekir. 1980 ve 1990’lı yıllarda bu kadar istihdam oranı yoktu. Herkes kendi becerisi ve yeteneği ile işe girerdi. İstihdamın ölçülebilmesi de bu noktada çok önemli. Pek çok ülkede öteden beri yapılan bu çalışmaların ülkemizde de 30-40 yıldır yapılmasını önemsiyoruz. Hem yeni mezunların hem de iş arayanların kariyer yönetimlerinde istihdam fuarları önemli kapılar açıyor. Biz Balıkesir Üniversitesi olarak bir taraftan 3 bin çalışanı olan diğer taraftan da 32 bin öğrencisi olan istihdam açısından önemli bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz. Bir yerden istihdam sağlarken diğer yandan firmalara istihdam edilecek ara eleman ve yöneticiler yetiştiriyoruz” dedi.

YÜCEL: “HERKES SEVDİĞİ İŞTE ÇALIŞABİLMELİ”

İstihdam fuarında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Herkesin gönlüne göre işini yapabildiği mesleklerde çalışmasını çok önemsiyoruz. Bunun için Valiliğimiz, İŞKUR, Sanayi Odası ve tüm firmalarımıızn destekleriyleçok şey başardık. 2014’te 4 bin 800 olan istihdam bugün 20 bin civarında. Tarımsal faaliyetlerde, turizmde katma değeri arttırdık. Her alanda üniversite, sanayi odası ve ticaret odamızla birlikte çalışıyoruz. İstihdamı yetkinlik ilgilendiriyor. Balıkesir, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Biim Balıkesir, çiftçilik, tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin ilk beşinde olan bir şehir. Topraklarımız çok verimli. Gençler ilgi alanını seçerken, şehrin imkanlarını da göz önünde bulundurabilirler. Mezun olan öğrencilerimiz kariyer planlarını doğru yapmalılar. Üniversiteye başka şehirlere giden öğrencilerimizin ilimize dönebilmesi için biz de istihdam olanakları yaratmaya çalışıyoruz. Bu gençler için balıkesir gece gündüz çalışıyor” dedi. HAVVA ERTÜRK