Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İZMİR ŞEHİR HASTANESİ, 8 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA HASTAYA HİZMET VERDİ

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 2 bin 60 yatak kapasitesiyle 8 ay önce hizmet vermeye başlayan İzmir Şehir Hastanesi, açıldığı günden bu tarafa 2 milyondan fazla hastaya tedavi hizmeti verdi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 2

Günde yaklaşık 14 bin hastanın hizmet aldığı, 400 ameliyatın yapıldığı dev sağlık kompleksi, sadece İzmir’in değil Ege Bölgesi’nin yükünü çekiyor.

İzmir ve Ege Bölgesi’nin en büyük sağlık kompleksi olan, tam 628 bin metrekare kapalı alana sahip İzmir Şehir Hastanesi, açıldığı 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren milyonlarca kişiye şifa dağıttı.

2 bin 60 yatak kapasiteli dev sağlık kompleksinde, 8 ayda 2 milyondan fazla hastaya tedavi hizmeti verilirken, hastanede 40 bin hastada yatarak tedavi edilerek taburcu edildi. İzmir Şehir Hastanesinin bu rakamları, hastanenin büyüklüğünü de ortaya koydu.

Günde 400 ameliyat yapılıyor, 40 bin ameliyat yapıldı

 

İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp, hastanenin 8 ayı geride bıraktığını söyledi. Prof. Dr. Orhan Gökalp, hastanede günde 400 ameliyatın yapıldığını ifade ederek, tüm birimlerin aktif olarak çalıştığını anlattı.

Gökalp, “Hastanemiz, açıldığı günden bu tarafa 2 milyondan fazla hastaya ayaktan tedavi hizmeti verdi. Bunun yaklaşık 250 bin tanesi acil tedavi niteliğindeydi. 40 bin tane hastamızda, hastanemize yatarak tedavi olup, şifayla taburcu edilmiştir. 2 bin 60 yatak kapasiteli hastanemizde, tüm yataklar şuanda aktif olarak hizmet veriyor. Bu yatakların 400’e yakını üçüncü basamak; yani oldukça donanımlı yoğun bakım yatağıdır ve yoğun bakım yataklarımızda tamamen dolu bir şekilde çalışmaktadır. Hastanemizde günde yaklaşık 400 tane ameliyat yapılıyor. Açıldığımız günden beri toplamda 40 bin civarında hastamızı ameliyat ettik” dedi.

 

İHA