Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karatay’da ata tohumu ürünleri hasadı başladı

KONYA’NIN MERKEZ KARATAY İLÇE BELEDİYESİ, UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BİRÇOK ATA TOHUMUNU “KARATAY ATA TOHUM” PROJESİYLE YENİDEN TARIMA KAZANDIRARAK GELECEK NESİLLERE AKTARIYOR.

KONYA’NIN MERKEZ KARATAY İLÇE

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş birçok ata tohumunu “Karatay Ata Tohum” projesiyle yeniden tarıma kazandırarak gelecek nesillere aktarıyor.

Karatay Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş ata tohumlarını yeniden gün yüzüne çıkaran “Karatay Ata Tohum” Projesi’ni başarıyla sürdürüyor. İki yıl önce hayata geçirilen söz konusu projeyle bugüne kadar, pazar değeri yüksek ürün elde edilmesi ve üreticilerin gelirinin artırılması amacıyla on binlerce vatandaşa ve üreticiye kapya kırmızıbiber, kıl biber, köy biberi, biber yediveren, mısır, karpuz, salatalık ve kabak gibi ücretsiz ata tohumlarını dağıttı. Karatay Belediyesi, bununla da yetinmedi ve ata tohumlarını üretime de dönüştürmeye başladı. Bu çerçevede belediye, Saracoğlu Mahallesi’nde 300 dekar yani 300 bin metrekarelik alanda geçtiğimiz aylarda 33 çeşit Ata Tohumu’nu toprakla buluşturmuştu. Ekilen tohumların fideleri meyvelerini vermeye başladı ve olgunlaşan sebze ile meyvelerin hasadı gerçekleştirildi. Ata tohumundan elde edilen sebze ve meyvelerin daha sağlıklı ve çok daha lezzetli olduğunun altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay Ata Tohumu Projesi” sayesinde binlerce yıllık geçmişi olan Ata Tohumları’nın çoğaltılması ve yaygınlaştırılması için belediye olarak üreticiye öncülük yaparak, bu alana önemli bir katkı sağladıklarını dile getirdi.

“Ata yadigarlarımıza ve mirasını sahip çıkıyoruz”

Projeleri sayesinde ata tohumlarının Karatay’da yeşerdiğini ve ekonomiye yeniden kazandırıldığını vurgulayan Başkan Kılca, “Dedelerimizden ve annelerimizden bize miras kalan Ata Tohumlarımızı bugüne kadar on binlerce hemşehrimize ücretsiz bir şekilde ulaştırdık. Bununla da kalmadık ve bu tohumlarımızı, Saracoğlu Mahallemizde oluşturduğumuz alana ektik, fidelerimizi yetiştirdik. Artık sebzelerimizi ve meyvelerimizin hasat dönemindeyiz. Hasat devam ediyor. Atalık tohumun şehrimizde daha da yaygınlaşması bizi de çok mutlu ediyor. Hem daha lezzetli, hem daha sağlıklı olan bu tohumların üretime daha da katılması ve yaygınlaşmasını istiyoruz. Ayrıca ekonomiye de katkı sunarak üretimin de artmasına destek olmuş oluyoruz. Ata yadigarlarımıza ve ecdadımızın bu kıymetli mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.