Kazdağı ormanlarının yangın risklerine karşı korunması ve yangınlara erken müdahale etmek amacıyla orman yolları bakım ve ıslah faaliyetlerinin plan ve koordinasyonu yapıldı. Balıkesir Orman Bölge MüdürüKemal Kayıran, “İl Yangın Koordinasyon Toplantısı”nda alınan karar doğrultusunda, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesince, Türkiye’nin ender güzelliklerinden, bölgenin ise akciğerlerinden olan “Kazdağı Milli Parkı”nda orman yangınları ile etkin mücadele için ıslah edilecek orman yollarında incelemelerde bulundu.

“YANGINLARA KARADAN MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ”

Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, incelemelerde kendisine eşlik eden Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis ve teknik personele, Kazdağı Milli Parkı içerisinde çıkabilecek orman yangınlarına zorlu topoğrafya nedeniyle karadan ulaşımda zorlanıldığını, orman yangınlarına karadan en kısa sürede müdahale edebilmek için de orman yollarının standart olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak çalışmaların tamamlanması talimatını verdi.

“TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA”

Ormanların korunması için tüm ekiplerle sahada büyük bir mücadele verdiklerini söyleyen Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, “İlimizde yer alan eşsiz güzellikteki ormanlarımızı korumak ve en iyi şartları sağlamak için tüm ekiplerimizle görev başındayız. Özellikle de Kazdağları gibi endemik bitkilerin yoğun olarak bulunduğu alanlar ekiplerimizce özenle korunuyor. Orman yangını risklerine karşı ise her önlemi alma gayretimiz sürüyor. Bu kapsamda orman yollarını standartlaştırarak, yangın anında hızlı müdahale edebilmeyi sağlamak istiyoruz. Olası bir yangının ilk anından itibaren özellikle karadan ulaşmak çok önem taşıyor. Karadan ulaşımı doğru bir şekilde yürütebilmek için orman yollarımızı açıyoruz” ifadelerini kullandı. Fatma ÖNCEL