Burhaniye’de BAÇEM’de kursa katılan 200’ün üzerinde vatandaş, kendi markasını üreterek satışa başlarken, İzmir’den Eda Özçelik, Tekirdağ’dan Cansu Aksüt ile Mersin’den Enes Saygı da, 9 aylık çalışmanın sonunda Misya Markası ile araç kokusu üretti. 6’ncı Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna katın Özçelik, Aksüt ve Saygı ürünlerini kursiyerlere tanıtırken, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“ÜRÜN 30 İLE 40 GÜN BOYUNCA ETKİ GÖSTERMEKTE”

Uçucu yağlara hayatın her alanında yer verilmesi gerektiğini anlatan Eda Özçelik, “ Arkadaşlarımızla kursta tanıştık. Daha sonra da burada öğrendiklerimizle üretim yapalım diye çalışmaya başladık. 9 aylık bir çalışmanın sonunda araç kokusunu ürettik. Piyasada bulunan kimyasal araç kokuları göz yaşarması, göz kuruması ile burun tıkanıklığı, baş ağrısı, öksürük ve nefes darlığı gibi rahatsızlıklar oluşturmaktadır. Bizim hazırladığımız ürün ise alkol içermediği gibi yüzde 100 doğal uçucu yağlardan oluştuğundan zararlı bir etkisi yoktur. Hazırladığımız araç kokuları akaryakıt istasyonlarında satılmaktadır. Kullanım sıklığına göre, bir paket ürün 30 ile 40 gün boyunca etki göstermektedir”dedi.

“200’DEN FAZLA KİŞİ DE KENDİ MARKASINI OLUŞTURDU”

İrem Karabulut da, Sındırgı’da ürettiği salep ve safranı tanıttı. Başarılı girişimcileri kutlayan BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, “ Bu güne kadar kurslarımızdan binin üzerinde insan belge sahibi oldu. Bunlardan 200’den fazla kişi de kendi markasını oluşturdu. Bu da bizi sevindiriyor. Kurslarımız devam edecek” dedi. Fatma ÖNCEL