Etkinlik kapsamında 24 Kasım Cuma günü, HayatPark’ta bir araya gelecek bin kadın, origami tekniğiyle yaptıkları bin adet turna kuşunu ağaçlara asarak kadına yönelik şiddetin sona ermesini dileyecek. Origami tekniğiyle turna kuşu yapımına uzman eğitmenler eşliğinde devam ediliyor.
7’den 70’e her yaştan kadının katıldığı etkinlikte, bin kadın dileklerini ağaçlara asacakları turna kuşlarıyla ifade edecek. Perşembe günü (yarın) 14.00-17.00 saatleri arasında devam edecek olan turna kuşu yapımına, HayatPark’ın yanı sıra Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cem Evi Derneği’nde de katılım sağlanıyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, tüm kadınları etkinliğe davet ederek, “Cuma günü kadına şiddetin sona ermesi dileğiyle bin kadın bin turna kuşunu HayatPark’ta ağaçlara asacak. Gelin sizler de bu etkinliğimize destek vererek kadın hemcinslerinize yönelik şiddete karşı çıkın” dedi.
Kağıttan Bin Turna Kuşu Efsanesi ve Anlamı
Amerika Birleşik Devletleri’nin Hiroşima kentine atılan atom bombası sonucunda lösemi olan iki yaşındaki Sadako Sasaki’nin hikayesi, Kağıttan Bin Turna Kuşu efsanesini ortaya çıkarmıştır. Hastalıkla mücadelede gösterdiği cesaret nedeniyle kahraman ilan edilen Sadako’nun, bin turna kuşu yaparsa dileğinin kabul olacağına dair bir inanış vardır. Ancak ömrü bin turnayı katlamaya yetmeyen Sadako’nun arkadaşları, onun anısını yaşatmak için kâğıttan turna kuşları yaparak barışın simgesine dönüştürmüşlerdir.
Gönül DİNÇ