Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manisa’nın yönetiminde gençlerin de sözü geçiyor

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MİMAR FERDİ ZEYREK’İN, YENİ DÖNEM MANİFESTOSUNDA YAPTIĞI ÇAĞRININ ARDINDAN BAŞLAYAN KENT BULUŞMALARI, GENÇLİK BULUŞMASI İLE DEVAM ETTİ. GENÇLER, MANİSA’YA DAİR GÖRÜŞ, ÖNERİ VE BEKLENTİLERİNİ PAYLAŞTI. ARTIK MANİSA’NIN KENT YÖNETİMİNDE GENÇLERİN DE SÖZÜ GEÇİYOR.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in, yeni dönem manifestosunda yaptığı çağrının ardından başlayan Kent Buluşmaları, Gençlik Buluşması ile devam etti.

Geçtiğimiz günlerde Manisa için sloganıyla yeni dönem manifestosunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in çağrısı ile birlikte başlayan Kent Buluşmaları, cinsiyet eşitliğine önem veren kadınlara yönelik yapılan toplantının ardından Gençlik Buluşması ile devam etti. Yapılan buluşma ile gençler ilk defa kent yönetiminde söz sahibi oldu. Düzenlenen ‘Gençlik Buluşması’nda gençler, Manisa’ya dair görüş, öneri ve beklentilerini anlattı. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen programda; Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, meclis üyeleri, lise ve üniversite öğrencileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Manisa Yeni Nesil Gençlik Derneği, siyasi partilerin gençlik kolları, Yeşilay, Kızılay ve ZİÇEV’den gelen katılımcılar yer aldı.

Kent Buluşmalarının, şehrin diğer paydaşlarıyla önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi.

“Gediz Nehri, Porsuk Çayı gibi değerlendirilebilir”

Peyzaj Mimarı Pelin Su yaptığı açıklamada ise, kendi mesleği özelinde değerlendirmelerde bulunarak, çözüm önerisini paylaştı. Su, “Öğrenci dostu kent dediğimizde herkesin ilk aklına gelen şehir Eskişehir’dir. Manisa da aslında Eskişehir gibi potansiyel bir öğrenci şehri. Aynı bizim şu an Gediz Nehrimiz gibi kullanılmayan Porsuk Çayı’nın şu an nasıl değerlendiğini ve bir turizm merkezi olduğunu herkes biliyordur. Mesela Eskişehir’de rekreasyon alanları çok fazla. Bence Manisa da buna açık bir şehir. Çok fazla arazimiz var. En azından bunlara yatırım yapıldığında, açık alanda gezilebilecek, aktiviteler yapılabilecek, belediyelerin sunduğu kafelerle, tesislerle daha uygun fiyatlı, her yaşa her kesime hitap eden, her saatte açık olan mekanlar olduğu sürece Manisa da bir öğrenci şehri olabilir” dedi.

Yeşilay Üyesi Kadir Can Söylemez, “Gençliğin kent yönetimi, kent yönetiminin de gençlik hakkında bilgilenme, anlayış ve dayanışma geliştirmesi noktasında karşılıklı etkileşimin sağlanması gerekiyor. Burada bulunan herkes örgütlü bir yapıya sahip, bir dernek ya da sivil toplum kuruluşuna bağlı. Örgütsüz kesime dair bir çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

“Ekonomik problemlerden dolayı gençler sosyalleşemiyor”

Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Koray Koca, gençlerin yeterince dinlenmediğini ifade ederek, “Açıkçası, ekonomik problemlerden dolayı gençlerin üniversitede sosyalleşmesi inanılmaz derecede zor. Bize bu noktada yardımcı olması gereken kurumların başında belediyelerimizin olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bizim belediyelerimizin, belediye departmanlarımızın sadece bir gençlik meclisi gibi değil, gençlerle alakadar olan, gençlerin sorununu dinleyen yeni bir departman da açması gerekiyor. Siyasi durumumuzun farklı olmasından kaynaklı biz belediyelerimizin şimdiye kadar, geçmiş dönemde yönetilen belediyelerden bahsediyorum hiçbir şekilde gençlerin yanında olmadıklarını ve gençleri umursamadığını düşünüyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yağız Kara, “Karamsar olmamak lazım. Neden? Bu şikayetlerin bir çoğu değil, hepsi geriye dönük şikayetler. Bu şikayetlerin hepsi 31 Mart 2024’ten önce başlamış ve süregelen şikayetler. Biz burada bir şekilde Manisa’da değişimin gerçekleştiğini konuşuyorsak, Manisa’da gençlerin kent temsiliyeti noktasında güç kazandığından bahsediyorsak bu küçük salonda 3-4 meclis üyemizle beraber sizlere ve belediyemize fikirlerimizi aktarabiliyorsak bu değişim eylemlerini hissettirebilir noktasına gelmiştir” diye konuştu.

“Artık gençleri dinleyen, gençlerin fikirlerinden ilham almak isteyen bir yönetim var”

Avukat ve Meclis üyesi Sergen Akpir ise, “Aslında şu an çok umutlu olmamız gerekiyor. Ki burada olmamız bile umutların yeşerdiğinin net bir göstergesidir. Artık gençleri dinleyen, gençlerin fikirlerinden ilham almak isteyen bir yönetim var. Manisa’nın kültürünün net bir şekilde tanımlanması gerekmektedir. Salihli, tüm dünyayı ilgilendiren bir buluşu içinde barındırıyor. Dünyadaki en önemli maddelerden, tarihin en önemli şeylerinden biri ne derseniz, ‘paradır’. Bunu ne Türkiye’deki ne de Manisa’daki insanlar biliyor. Tüm dünyada neden evrensel nitelikte bir festival düzenlemeye çabalamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Manisa, ‘Ben yaptım oldu’ anlayışından kurtarılacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, çok sesliliği içerisinde barındıran ve her bir yurttaşın talebine cevap verecek bir anlayış için çalıştıklarını anlattığı yeni dönem manifestosunda şu ifadeleri kullanmıştı: “Biz kapılarını halka kapatan bir tutumu, ‘ben yaptım oldu’ anlayışını, sadece ben bilirim, kimseye de hesap vermem türü hastalıklı bakış açısını temelden reddediyoruz ve değiştirmeye kararlıyız Yöneten ve yönetilen kavramları artık Manisa’mda yok. Ve olmayacak da. Kentin tüm aktörlerini bir masaya toplayan, birleştirici, ortak çalışma kültürünü kente yayan bir belediye olacağız. Ortak masayı kurarken, başta Valilik, Kaymakamlıklar, Üniversite, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kent Konseyleri olmak üzere Manisa’mızdaki her bir kurumla, kuruluşla birlikte çalışmaya açık bir belediye olacağız.”

5 aylık süreçte gençler ve öğrenciler için neler yapıldı ve neler yapılacak?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, göreve başladığı günden bu yana gençler ve öğrenciler için 5 aylık süreçte önemli adımlar attı. Muradiye Kampüs’ten fakültelere ücretsiz ring seferlerini başlatan Başkan Zeyrek, güne merhaba çorbası, öğrenci lokantaları, ücretsiz çamaşır kafe projeleri gibi birçok projeye daha hayat verecek. Aynı zamanda, ‘Gençlik Buluşması’nda ortaya konulan görüşler ve çözüm önerileri de 2025-2029 Stratejik Planı oluşturulmasında önemli referans noktalarından olacak.