Deniz Temiz Derneği ile TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile gerçekleştirilen Mavi Nefes Eğitim Otobüsü, 3. yılında etkinliklerini Balıkesir’den başlattı. Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencileri de Mavi Nefes Otobüsü’nde; Robotik Kodlama Atölyesi ve Üretim Becerileri Atölyesi’nde eğitim aldı.

EĞİTİCİ ATÖLYELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Salih Tozan Kültür Merkezi önünde düzenlenen organizasyonda Mavi Nefes Eğitim Otobüsü’nün yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm TIR’ında da öğrenciler için eğitici birçok atölye gerçekleştirildi.

“60 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Etkinlikliklere öğrencileri ile birlikte katılan Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu  4-E sınıf öğretmeni Nizamettin Güngör; “Gelecek nesillere yaşanabilir sağlıklı bir çevre bırakmak, denizlerimizin, kıyılarımızın ve su varlıklarımızın kirlenmesini önlemek ve daha temiz bir dünya amacıyla bizde öğrencilerimiz ile birlikte ‘Doğa varsa, hayat var.’ diyoruz. Bu güzel proje ve etkinlikler için başta Deniz Temiz Derneği / TURMEPA olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Mavi Nefes Projesinin 3. yılında 60 bin öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını söyleyen TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, çocukların çevre konusunda çok hassas olduğuna dikkat çekerken, “Türkiye’yi çok güzel yerlere, mavi kıyılara götüreceğimize inanıyorum” dedi. Gönül DİNÇ