Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖĞRENCİLER ZEYTİN ÜRETİMİNE TANIKLIK ETTİLER

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde “100 Öğrenciyle Zeytinin Yolculuğu” etkinliği kapsamında Havran İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, zeytinin zeytinyağına dönüştürülme yolculuğuna tanıklık ettiler.

Balıkesir İl Milli Eğitim

Millî Eğitim Bakanlığınca özel önem atfedilen Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Balıkesir’de hazırlıklar heyecanla devam ediyor. İlçelerde okul ve kurumlar tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler planlanarak uygulamaya geçiliyor. Düzenlenen “100 Öğrenciyle Zeytinin Yolculuğu” adlı etkinlikte; öğrenciler tarlaya giderek kendi emekleriyle zeytin topladılar. Topladıkları zeytinleri tesise getirerek zeytinyağı haline gelene kadar geçirdiği aşamaları yerinde gözlemlediler. Tarladan sofraya zeytinin işlenme aşamalarının gösterildiği etkinlik, katılımcıların zeytinyağı tadımı yapmasıyla tamamlandı.

“ÖĞRENCİLER ZEYTİN ÜRETİMİNİ YAKINDAN GÖRDÜLER”

Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır anlamlı bir etkinlik hayata geçirildiğini söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Havran’da öğrencilerimiz oldukça anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Özellikle ilimizle özdeşleşmiş olan zeytinin üretim sürecine yakından tanıklık eden çocuklarımız, zeytinin de üretimin de kıymetini daha iyi anladılar. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Havran İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen “100 Öğrenciyle Zeytinin Yolculuğu” adlı etkinliğe; Havran İmam Hatip Ortaokulundan 100 öğrenci ile birlikte, Havran İlçe Kaymakamı Enver Özderin, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Aydemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emre Çakan katıldı. FATMA ÖNCEL