Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OKA destekli Kadın Kooperatifi, Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde iyi uygulama örneği seçildi

ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI (OKA) TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN 2020 YILI SOSYAL GELİŞMEYİ DESTEKLEME PROGRAMI (SOGEP) ÇERÇEVESİNDE ÇORUM VALİLİĞİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN “GÜÇLENEN KOOPERATİFLER GÜÇLÜ KADINLAR” PROJESİNİN ÖNEMLİ BİR ORTAĞI OLAN S.S. MECİTÖZÜ KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN HAYAT BOYU ÖĞRENME ZİRVESİ’NDE, İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ SEÇİLDİ.

ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Çorum Valiliği tarafından hayata geçirilen “Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar” projesinin önemli bir ortağı olan S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde, iyi uygulama örneği seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından altıncısı gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde, 73 ilden gelen 162 örnek arasından “Genel Müdürlük Seçim Komisyonu” tarafından yapılan inceleme sonucunda 11 iyi uygulama örneği belirlendi. Çorum/Mecitözü Halk Eğitim Merkezi’nde aldıkları eğitimle, doğadan topladıkları taşları işleyerek muhteşem eserlere dönüştüren kadınların başarı hikâyesinin sahibi S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bu listeye dâhil edilen proje sahiplerinden biri oldu.

S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, OKA’nın Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar Projesi kapsamında aldıkları destek ile doğal taş işletme atölyesindeki eksik makine ve ekipmanlarını tamamlayarak taş işleme kapasitesini artırdı. Projenin bir parçası olarak kurulan gümüş işleme atölyesi sayesinde kooperatifte doğal taşlarla birlikte gümüş takı tasarımları yapılmaya başlandı. Kooperatif üyeleri ve ilçe kadınlarının katılımıyla gerçekleştirilen takı ve taş tasarımı eğitimleriyle kadınlar, tasarım becerilerini geliştirdi.

2017 yılında kooperatifleşen kadınlar, Türkiye’nin 81 iline ve ihracata yönelik tasarımlarıyla sınırları aşan bir başarı hikayesi yazarken, doğal kaynakların etkin kullanımını sağlayan, sürdürülebilir kalkınmayla ilgili bilgi ve farkındalık oluşturan çalışmalarıyla da dikkat çekiyorlar.