Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PAÜ’nün kazı çalışmalarını sürdürdüğü antik kent sayısı 9’a yükseldi

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN BAŞLATILAN “GELECEĞE MİRAS” PROJESİ KAPSAMINDA PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (İTBF) ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN TÜRKİYE’DEKİ YÜRÜTECEĞİ KAZI ÇALIŞMALARI SAYISI DOKUZA YÜKSELDİ.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinin Türkiye’deki yürüteceği kazı çalışmaları sayısı dokuza yükseldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında, Hierapolis Antik Kentinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından geçtiğimiz Kasım ayında yapılan lansman toplantısında; PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’in aynı zamanda Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale-Hierapolis Kazı Koordinatörlüğüne atandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Bu görevlendirmenin ardından, yine PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt Muğla-Milas sınırları içinde yer alan Labraunda kazılarına; Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman ise Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Aydın-Karacasu sınırları içinde bulunan Afrodisias kazılarına koordinatör olarak atandı. Geleceğe Miras Projesi ile birlikte Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri Türkiye çapında yürütülen kazı çalışmaları sayısı toplamda dokuz oldu. Bu alanların bir kısmı Dünya Kültür Mirası kalıcı, bir kısmı ise Geçici Kültür Mirası listesinde yer alan Ülkemizin ve Dünyanın en önemli kültürel mirasları olması özelliklerini taşımakta.

“Hocalarımız ile gurur duyuyorum”

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen görevlendirmelerin ardından Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı makamında ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında, kazılara koordinatör olarak atanmış olan öğretim görevlileriyle bir kez daha duyduğu gururu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, kendilerine çalışmalarında başarılar dileyerek keşiflerin ülkemize ve üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Geleceğe Miras projesi kapsamında, Türkiye’de yabancı heyetler tarafından yürütülen kazı alanlarındaki çalışmaların 12 aya yayılarak, daha fazla alanın kazılması, restorasyonlarının yapılarak, kültür miraslarımızın gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.