Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞEHİT HAMDİ BEY ANILDI

Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından Edremit Kaymakamı Köprülülü Hamdi Bey, şehit

Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından Edremit Kaymakamı Köprülülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 106. yıl dönümünde düzenlenen anlamlı törenlerle saygı ve rahmetle yad edildi.

ŞEHİT HAMDİ BEY MEYDANI’NDA RESMİ TÖREN

Milli Mücadele yıllarında işgal güçlerine karşı gösterdiği cesaretle tanınan ve bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Akbaş Kahramanı” olarak nitelendirilen Şehit Hamdi Bey için Edremit’te tören yapıldı. Kendi adını taşıyan meydanda gerçekleştirilen anma programında, Edremit Kaymakamlığı, 19. Komando Tugay Komutanlığı ve Edremit Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın gür bir sesle okunmasıyla devam eden törende, geleceğin teminatı olan öğrenciler tarafından okunan kahramanlık şiirleri katılımcılara duygusal ve gurur dolu anlar yaşattı.

ANMA PROGRAMINDA BİGA VE EDREMİT TEK YÜREK

Şehit Hamdi Bey’in görev yaptığı Edremit ile ebedi istirahatgahının bulunduğu Çanakkale’nin Biga ilçesi, bu anlamlı günde birlik mesajı verdi. Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İsmail İbiş ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın ev sahipliğindeki törene; Biga Belediye Başkanı Alper Şen ve Biga’dan gelen geniş bir heyet eşlik etti. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Hamdi Bey’in mülki amir kimliğinin ötesindeki vatansever direnişçi ruhu her iki kentin ortak değeri olarak vurgulandı.

KAHRAMANIN TARİHİ ROLÜ PANELDE ANLATILDI

Meydandaki anma töreninin ardından programın ikinci bölümü Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen akademik panelle devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdullah Soykan’ın yaptığı panelde, Prof. Dr. Mustafa Özsarı ve Prof. Dr. Zeki Çevik, Hamdi Bey’in askeri dehasını ve Akbaş Cephaneliği baskınının tarihin seyrine olan etkilerini dinleyicilere aktardı. Kuva-yı Milliye hareketinin bağımsızlık yolundaki öneminin anlatıldığı panel sonrası, kahramanın aziz hatırasına düzenlenen pilav hayrı ile anma etkinlikleri sona erdi. Hamdi Bey’in vatan savunmasındaki kararlı duruşunun gelecek nesillere aktarılmasının önemi bir kez daha hatırlatıldı.