Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Bu haberin fotoğrafı yok

Türk Psikologlar Derneği Balıkesir İl temsilciliği kuruldu. Balıkesir’de ilk defa temsilcilik açan Derneği Psikolog Fatih Dalgıç temsil edecek. 1976 yılından bu yana hizmet veren Türk Psikologlar Derneği, Dernek Genel Başkanı Cem Şafak Çukur ve yönetim kurulu tüm illerde temsilcilik açılması kararı aldı.

TÜM PSİKOLOGLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Türk Psikologlar Derneği Balıkesir Temsilciliğine, Girne Amerikan Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra bir süre ruhsal engelli bakım merkezinde psikolog ve sorumlu müdür olarak görev yapan ve daha sonra buradan ayrılarak kendi merkezi FD Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’ni kuran Psikolog Fatih Dalgıç il temsilcisi olarak görev yapmaya başladı. Psikologların meslek yasalarının çıkarılması için bazı çalışmalar yapacaklarını söyleyen Türk Psikologlar Derneği Balikesir İl Temsilcisi Fatih Dalgıç, şehirdeki tüm psikologları tek çatı altında toplayacaklarını söyledi.

“MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK EĞİTİMLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Halk sağlığına katkıda bulunmak için çalışacaklarını söyleyen Dalgıç, “Bölgede psikososyal desteğin arttırılması ve farkındalık kazandırılması için çalışacağız. Balıkesir’deki psikologlara yönelik dernek çatısı altında eğitimler düzenleyerek görev yapan psikologların niteliklerinin arttırılmasını hedefliyoruz, böylece kaliteli bir ruh sağlığı hizmeti alarak halk sağlığına katkıda bulunacağız. Faaliyet gösteren psikologların ve merkezlerin dernek tarafından akredite edilmesi böylece halkımıza yetkin ve güvenilir ruh sağlığı hizmetinin verilmesi için çalışacağız. Mesleğin haklarını ve etik değerlerini korumak için mücadele vereceğiz. Balıkesir il genelinde alan dışı çalışma yapan kişilerin(psikoloji lisans mezunu olmayan) ve etik değerleri ihlal ederek faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların halk sağlığı üzerinde yaşanacak olumsuz etkilere sebebiyet vermemesi için takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. 

GÖNÜL DİNÇ