Uluslararası sularda İsrail güçleri tarafından hukuksuz şekilde alıkonulan Küresel Sumud Filosu’ndaki gönüllüler, Türkiye’ye dönüş yaptı. Türk vatandaşları ve farklı ülkelerden gelen gönüllüler, İstanbul Havalimanı’nda yakınlarıyla kavuşmanın sevincini yaşadı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, havalimanında gönüllüleri karşılayarak süreci yakından takip etti. Canbey, yaptığı açıklamada, “Bu onurlu yolculuğun kahramanlarına milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Gösterdikleri cesaret ve direniş, insanlığın vicdanında ebediyen yaşayacaktır” dedi.
“MİLLETİMİZ BU CESUR İNSANLARLA GURUR DUYMAKTADIR”
Canbey, Küresel Sumud Filosu’nun Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıktığını hatırlatarak, uluslararası hukukun açık şekilde ihlal edildiğine dikkat çekti. “İnsani yardım taşıyan bir filoya uluslararası sularda yapılan bu müdahale kabul edilemez bir saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarının güvenliği için gerekli tüm diplomatik adımları atmıştır” ifadelerini kullandı. Filoya katılan gönüllüler, Türkiye’ye döndüklerinde Gazze halkına destek olma kararlılıklarını dile getirdi. Canbey, açıklamasını, “Bu dayanışma, adalet ve insanlık mücadelesinin bir parçasıdır. Milletimiz bu cesur insanlarla gurur duymaktadır” sözleriyle sonlandırdı.
