Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UMUDA YOLCULUK KISA SÜRDÜ

Ayvalık’ta, Yunanistan’ın Midilli Adası’na

Ayvalık’ta, Yunanistan’ın Midilli Adası’na ulaşmaya çalışan göçmenler, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonla yakalandılar. İlk operasyonda, Ayvalık açıklarında lastik bot içinde bulunan 22 göçmenin Yunan unsurlar tarafından botları patlatılarak Türk karasularına itildiği bilgisi üzerine, Sahil Güvenlik Gemisi TCSG-84 ve KB-4510 botu olaya müdahale ederek 22 göçmeni kurtardı.

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ikinci operasyonunda ise, Midilli Adası’na gitmekte olan lastik bot içinde bulunan 47 göçmen durdurularak göçmenler ele geçirildi. Her iki operasyon sonucunda kurtarılan toplam 69 göçmen, Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. Burada, göçmenlere yiyecek, giyim eşyası, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlar yapıldı ve göçmenler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 69 göçmenin, Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilmesi planlanmaktadır. Sahil Güvenlik ekipleri, bu operasyonlarla insan kaçakçılığına karşı etkin bir mücadele yürütmeye devam etmektedir.

HASAN AKAR