Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“YATIRIMCILARIMIZI KUTLUYORUM”

Balıkesir Sanayici ve İş

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) tarafından hazırlanan ve Balıkesir’in 2023 yılı Ocak-Nisan dönemi yatırımlarının araştırıldığı rapor ışığında Balıkesir yatırım pozisyonunu ele aldı. Ocak-Nisan 2023 Balıkesir Yatırım döneminde öne çıkan yatırımlar: “Uniboron İleri Teknoloji Malzemeleri Sanayi Anonim Şirketi Gönen’de 899 milyon 368 bin 579 TL yatırım tutarı ile ilk 4 aylık dönemde Balıkesir’de en büyük yatırıma imza attı. Uniborn A.Ş.’yi Altıeylül’de 250 milyon 331 bin 215 TL lik komple yeni yatırımı ile Kms Kapsül Ve Mühimmat Sanayi Ticaret Limited Şirketi takip etti. Adin Oto Donanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Gönen’de  237 milyon 213 bin 98 TL, Alibeyres Rüzgar Enerji Üretim Anonim Şirketi Burhaniye’de 186 milyon 228 bin 717 TL. Cici Süt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Altıeylül’de 137 milyon.500 bin TL. Atea Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi Karesi’de 121 milyon 674 bin 333 TL. Karadeniz Kardeşler Süt Ve Süt Ürünleri Sanayi Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi Altıeylül’de 121 milyon 5 bin 300 TL. Tellioğlu Yem-Gıda Entegre Tesisleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Karesi’de  116 milyon 150 bin TL. Landfıll Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Altıeylül’de  107 milyon 18 bin 750 TL. Zorlugmbh Turizm Yatırım ve İşletmeleri Anonim Şirketi Karesi’de 103 milyon 97 bin 731 TL tutarında yatırıma imza attılar” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR BAŞARI GÖSTERDİLER”

BASİAD Başkanı Ümit Baysal, “Ocak ayında iyi bir performans gösteren Balıkesir yatırım dönemi, Şubat Ayı itibari ile düşüşe geçti. Nisan Ayı itibari ile önemli bir yükselişe geçse de Ocak ayının gerisinde kaldı. Balıkesir yatımları 2023 yılının ilk dört ayında 2022’nin ilk dört ayına göre daha performans gösterdi” dedi. Yatırım değerlendirme toplantısında bir konuşma yapan başkan Ümit Baysal Balıkesir’e yatırım yapan yatırımcıları canı gönülden tebrik ederim. Büyük bir başarı gösterdiler dedi. Başkan Baysal finansa erişim konusundaki zorlukların kalkması mümkün olur ise yatırımların daha da artabileceğini söyledi.

“BÜTÇE AÇIĞI BÜYÜYOR”

Ümit Baysal;  “Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken yatırımlar çok daha anlamlı hale geldi.  100 yıllık Cumhuriyet tarihimize bakınca, Cumhuriyet değerlerine bağlı olmanın, çoğulcu demokrasiye sahip çıkmanın, kaynak dağılımının piyasa ekonomisi ile düzenlenmesinin, kurallara dayalı liberal dünya düzeninin parçası olmanın, ülkemizde derinlere kök salan bir geleneği olduğunu görüyoruz. Verilere baktığımızda cari açık artıyor, bütçe açığı büyüyor, hayat pahalılığı satın alma gücünü düşürüyor, yüksek enflasyon bilançoları bozuyor ve işlem maliyetlerini artırıyor, mevduat ve kredi faiz oranları yükseliyor. Arka arkaya sıralayınca sıkıntılı bir tabloya işaret etmesine rağmen, aslında bu sorunlar çözümsüz değil. Yeter ki sorunun kaynağını doğru teşhis edelim ve buna uygun bir politika setini şeffaf ve takvime bağlı olarak uygulayalım. Bu vesile ise Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’i ve Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ı kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyoruz. Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini ve ülkenin yeniden hızlı ve sağlıklı bir büyüme patikasına girmesini temenni ediyoruz.  Her şartta ülkenin ekonomik çıkarları doğrultusunda yatırıma devam eden ülkemizin kıymetli yatırımcılarını bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı. Serpil ÇAKIRÇAVUŞ