Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YAZ SICAĞININ İLACI KAVUN KARPUZ

Bu haberin fotoğrafı yok

Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden olan kavun ve karpuz sofraları süslüyor. Lezzeti ve besin değerinin yüksek olması nedeniyle tercih edilen bu meyveler sıcaklarda hafif ve doyurucu olmasıyle da öne çıkıyor. Uzun yıllardır her yaz kavun ve karpuz satışı yaptığını söyleyen üretici Zennun Uysal, kendi tarlasında yetiştirdiği doğal ve organik ürünlerin satışını yapıyor.

“BU YAZ TALEP ARTTI”

Kürse Mahallesi’ndeki Çatırık’ta kavun, karpuz satışı yaptığını söyleyen üretici Zennun Uysal, “Ben yıllardan beri tarlamda kavun, karpuz ekip biçiyorum. Tamamen doğal yöntemlerde ürettiğim kavunların da karpuzların da lezzeti başkadır. Senelerdir bizden alışveriş yapanlar var. Onlar lezzetini bilirler. Sattığımız kavun ya da karpuzun kötü çıkma ihtimali yok. Bol sulu ve lezzetli olan karpuzlara da kavunlara da özellikle sıcakların arttığı bu aylarda talep çok yüksek oluyor. Satışlarımız da iyi gidiyor. Marketlerde uzun süre tutulan kavun ve karpuzlar yerine tüketiciler, yerli esnaftan alışveriş yapsınlar. Günlük ve doğal meyveleri tercih etsinler” ifadelerini kullandı.

“İYİ KARPUZ HEMEN ANLAŞILIR”

Kavun ve karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenleri söyleyen Uysal, “Kavun ve karpuzun iyisi seçilirken bazı detaylara dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle karpuz seçerken mutlaka dışına bakılmalı. Karpuzun üzerindeki sapa bakılması gerekmektedir. Karpuzun sapı yeşil değil daha kahverengi renkte olmalıdır.  Sulu karpuz ya da kavun daha ağır hissedilir. Karpuzdan tok bir ses gelir. Renk ve kabuğun da canlı renkte olması gelmektedir. Ayrıca karpuz da kavun da düzgün bir şekle sahip olmalıdır” dedi.

“FİYATLAR DEĞİŞİYOR”

Kavun ve karpuz fiyatlarının değiştiğini söyleyen Zennun Uysal, “Kavunun kilosu 20 lira, karpuzun kilosu 10 liradan satılıyor. Bizim ürünlerimiz günlük ve doğaldır. Bu yüzden lezzeti de bambaşka. Marketlerde fiyatlar da hemen hemen aynı. Marketten kavun ve karpuz almaktansa bizden doğal alsınlar” dedi.  Havva ERTÜRK