Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3. Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı 350 Markayla Açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 350 markanın katılımıyla kapılarını açtı. Fuar 24-27 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Balıkesir Tarım ve

Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl üçüncü kez düzenlenen organizasyonla ziyaretçilerine kapılarını açtı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen fuar, ulusal ve uluslararası düzeyde 350 markaya ev sahipliği yapıyor. Katılımcı sayısının geçen yıla oranla iki katına çıktığı fuar, sektörün en önemli buluşma noktalarından biri haline geldi.

Fuarın Açılış Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde düzenlenen açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, Genel Sekreter Naki Çetin ile çok sayıda protokol üyesi katıldı. Üreticiler, STK temsilcileri ve basın mensupları da törende yer aldı.

Başkan Akın: ‘Balıkesir Tarımda Türkiye’ye Öncülük Edecek’

Açılışta konuşan Başkan Ahmet Akın, Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı‘nın her geçen yıl büyüdüğünü vurguladı. Hayvancılık çadırının geçen yılın üç katı büyütüldüğünü belirten Akın, katılımcıların yaklaşık yüzde 30’unun ulusal ölçekte faaliyet gösteren markalardan oluştuğunu söyledi.

Akın, “Dünyada tarım yeniden şekilleniyor. İklim değişiyor, su azalıyor, maliyetler yükseliyor. Böyle bir dönemde Türkiye’nin kendi toprağına ve üreticisine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” dedi. Çiftçinin daha çok kazanacağını, yetiştiricinin daha güçlü olacağını dile getiren Akın, Balıkesir’in tarım ve hayvancılıkta Türkiye’ye öncülük eden şehirlerden biri olacağını ifade etti.

Üretici Güçlenirse Balıkesir Güçlenir

Gençlerin köylerinden ayrılmadan üretim yapabilmesi gerektiğine dikkat çeken Akın, “Bilgiyi tarlaya, teknolojiyi çiftliğe götürmek zorundayız. Suyu daha akıllı kullanmak, verimi yükseltmek zorundayız” şeklinde konuştu. Tohumculuktan seracılığa, tarımsal mekanizasyondan akıllı tarım uygulamalarına kadar pek çok yeniliğin fuarda sergileneceğini aktardı.

Türkiye Hayvancılık Zirvesi İlk Kez Balıkesir’de

Bu yılki fuarda bir ilke imza atılarak Türkiye Hayvancılık Zirvesi’ne ilk kez Balıkesir ev sahipliği yapıyor. Büyükbaş ve küçükbaş yetiştiricileri ile kırmızı et, süt ve kanatlı sektörlerinin temsilcileri aynı masada buluşacak.

Vali Ustaoğlu: ‘Balıkesir Tarım Üssü Konumunda’

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir’in ülkenin en önemli tarım üslerinden biri olduğunu belirterek, fuarın üreticilere yeni yaklaşımlar kazandıracağını söyledi. Yenilikçi yaklaşımların çiftçilere vizyon katacağını vurgulayan Ustaoğlu, “Bir ülke için tarım çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Protokolden Ortak Mesaj: Tarımda Güç Birliği

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, ilin 390 bin hektar tarım alanında geniş ürün yelpazesine sahip olduğunu belirterek, “Tarım 4.0’dan Tarım 5.0’a geçilen dönemde yapay zekâyı daha fazla kullanacağız” dedi.

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin sofradaki ette, sütte, peynirde, zeytinyağında bu memleketin izi vardır” diye konuştu. Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, iklim değişikliği ve artan maliyetlere karşı daha teknolojik üretim yapılması gerektiğini söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir’in siyah çay dışında her şeyin yetiştiği tek il olduğunu belirterek, “50 çeşit peynirimizle, kuzumuzla, zeytinyağımızla, Gönen Baldo pirincimizle markalaşmayı artırmalıyız” dedi. BASİAD Başkanı Selçuk Savaş ise fuarın hayalini 3,5 yıl önce kurduklarını belirterek, Balıkesir’in üretim gücüne inandıklarını söyledi.

Fuar 24-27 Eylül Arasında Ziyarete Açık

3. Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 24-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuar, üreticiler ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek tarım ve hayvancılıkta yeni iş birliklerinin önünü açmayı hedefliyor.