Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Konsolosluğu’ndaki personeline “ülkeden ayrılması” talimatı

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, ABD VATANDAŞLARINI IRAK’A SEYAHAT ETMEMELERİ KONUSUNDA UYARARAK, BAĞDAT BÜYÜKELÇİLİĞİ VE ERBİL KONSOLOSLUĞU’NDA KİLİT ROLLERDE OLMAYAN PERSONELE VE AİLELERİNE ÜLKEDEN AYRILMASI YÖNÜNDE TALİMAT VERDİ.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, ABD

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarını Irak’a seyahat etmemeleri konusunda uyararak, Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Konsolosluğu’nda kilit rollerde olmayan personele ve ailelerine ülkeden ayrılması yönünde talimat verdi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu üsler hedef alınmaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak’a olan seyahat uyarısı seviye 4’e yükseltilerek, ABD vatandaşları Irak’a seyahat etmemeleri konusunda uyarıldı. Açıklamada, terörizm, adam kaçırma, silahlı çatışma, iç karışıklıklar ve Irak Misyonu’nun ABD vatandaşlarına destek sağlama kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle söz konusu seyahat uyarısının yayınlandığı ifade edildi.

Açıklamada, ABD personeline ve çıkarlarına yönelik artan güvenlik tehditleri nedeniyle geçtiğimiz cuma günü Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Konsolosluğu’nda görevli kilit rollerde olmayan personele ve ailelerine ülkeden ayrılmaları yönünde talimat verildiği ifade edildi.