Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ARICILIK KURSU BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Migros Aile Kulübü ile Edremit Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle

Migros Aile Kulübü ile Edremit Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Arıcılık Kursu, başarıyla tamamlandı. Anavarza Bal’ın katkılarıyla gerçekleşen sertifika töreninde, eğitimi tamamlayan 14 kursiyere hem sertifikaları takdim edildi hem de arı yetiştiriciliğine başlamaları için özel başlangıç setleri hediye edildi.

Sertifika törenine Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Esmen, Tarım İlçe Müdürü Sabriye Akçay, Şube Müdürü Hürrem Tanrıverdi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nahit Deniz, Sosyal Yardımlaşma Merkezi Müdürü Elif Çakır, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Bayram Karayel ve Migros bölge yöneticileri katıldı.

“KURSLAR KIRSAL KALKINMAYA KATKI SAĞLIYOR”

Törende konuşan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, üretime dayalı eğitimlerin yerel kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Odabaş, “Arıcılık, doğayla uyumlu bir üretim biçimi olmasının yanı sıra ekonomik değer de taşıyor. Bu tür kurslar hem istihdama hem de kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor. Kursiyerlerimizin bu alanda üretime geçmeleri ve yerel ekonomiye katma değer sağlamaları bizleri memnun edecektir.” dedi.

“İSTİHDAMIN BİR PARÇASI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nahit Deniz ise kursun amacının bireyleri üretime yönlendirmek, yerel üreticiyi desteklemek ve bu sayede aile bütçelerine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Deniz, “Özellikle kadın kursiyerlerimizi meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. Halk eğitim merkezleri olarak bu tür mesleki kurslarla üretimin ve istihdamın bir parçası olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Törenin sonunda, kursiyerler hem teorik hem pratik bilgiler kazandıkları bu eğitim sayesinde kendi üretimlerini yapma fırsatı bulacaklarını belirterek emeği geçen kurum ve yöneticilere teşekkür etti.