Ayvalık Altınova orman yangını, Balıkesir’in turistik ilçesi Ayvalık’a bağlı Altınova mahallesi kırsalında büyük bir paniğe neden oldu. Gündüz saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle otluk arazide başlayan yangın, kuru ot örtüsü ve rüzgârın etkisiyle kısa sürede çevredeki ormanlık alana ulaştı.
Bölgede yoğun olarak bulunan çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu sahayı tehdit eden alevler, çevre sakinleri arasında büyük bir endişe yaratırken, olay yerinden yükselen yoğun dumanlar geniş bir mesafeden görüldü.
Alevler Ormanlık Alana Sıçradı
Altınova mahallesi kırsal kesiminde patlak veren yangın, kuru hava koşulları ve rüzgârın yön değiştirmesiyle hızla yayıldı. Çevredeki ormanlık araziye sıçrayan alevler, bölgedeki değerli çam ve zeytin ağaçlarına büyük tehdit oluşturdu.
Yangının ormanlık alana ulaşması üzerine vatandaşlar durumu hemen ilgili birimlere bildirdi. Olay yerinden gökyüzüne yükselen kalın duman, ilçenin farklı noktalarından net şekilde gözlemlenebildi.
İtfaiye, Orman Ekipleri ve Vatandaşlar Müdahale Etti
Yangın ihbarının alınmasıyla birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimleri, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki belediyeler ve duyarlı vatandaşlar hızla olay yerine sevk edildi.
Geniş bir coğrafi sahaya yayılan alevleri söndürmek için uyumlu ve koordineli bir çalışma yürüten ekipler ile bölge halkı, söndürme faaliyetlerine aktif olarak katıldı. Ekipler ve vatandaşlar, özverili bir mücadele örneği sergiledi.
Soğutma Çalışmaları Başlatıldı
Yoğun ve aralıksız çabalar sonucunda orman yangını başarıyla kontrol altına alındı. Alevlerin tamamen söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmalarına geçildi.
Ağaçlar Zarar Gördü, İnceleme Başlatıldı
Yaşanan üzücü olay sonucunda ormanlık sahada yer alan çam ve zeytin ağaçlarının bir kısmının yandığı, bir kısmının ise zarar gördüğü tespit edildi. Doğal dokunun zarar görmesine yol açan bu yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla yetkili merciler tarafından kapsamlı bir inceleme ve soruşturma süreci başlatıldı.
Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle ormanlık alanlarda yangın riskinin yüksek olduğunu belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
