Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kanalizasyon şebekesinde temizlik çalışması yapan BASKİ ekipleri, karşılaştıkları manzara karşısında şaşırdı. Şebekeden bu kez ıslak mendil ya da benzeri atıklar değil, bir çuval dolusu kömür çıkarıldı.
Ayvalık Kanalizasyon Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor
Ayvalık’ta kanalizasyon hatlarının sağlıklı çalışabilmesi için BASKİ ekipleri tarafından sürdürülen temizlik çalışmaları sırasında şebekeden çıkarılan atıklar zaman zaman inanılmaz boyutlara ulaşabiliyor. Ekiplerin son çalışmasında ise görenleri hayrete düşüren bir durum yaşandı.
Çuval Dolusu Kömür Şebekeden Çıkarıldı
Kanalizasyon şebekesinden bir çuval dolusu kömür çıkarılması herkesi şaşırttı. Kış mevsiminde sobalarda yakılarak ısınmak amacıyla kullanılması gereken bir çuval kömürün kanalizasyon şebekesine nasıl ve ne şekilde ulaştığı merak konusu oldu. Yetkililer, vatandaşların bilinçsizce attığı atıkların altyapıya ciddi zararlar verdiğini belirtti.
Vatandaşlar Tepki Gösterdi
Karşılaştıkları sıra dışı manzarayı gören bazı vatandaşlar tepkilerini “Yuh artık” sözleriyle dile getirdi. Bölge sakinleri, kanalizasyon hattına atılan yabancı maddelerin ne kadar ciddi sorunlara yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne seren bu olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Yetkililerden Önemli Uyarı
Kanalizasyon şebekesine atılan yabancı maddelerin hatlarda ciddi tıkanmalara yol açabildiği, ayrıca terfi merkezlerindeki pompa ve diğer ekipmanlara kalıcı hasarlar verebildiği belirtiliyor. BASKİ yetkilileri, vatandaşların kanalizasyon şebekesine katı atık, kömür, bez ve benzeri maddeleri atmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, bu tür davranışların hem çevre sağlığını hem de altyapı sistemlerini olumsuz etkilediğini vurguladı.
