Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Erzurum’da düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yakutiye Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen programa milletvekilleri, belediye başkanları, parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.
CHP’DEKİ OLAYLAR DEĞERLENDİRDİ
Burada konuşan Bakan Tekin, CHP’de yaşanan son olaylara dikkat çekerek, “Önceki genel başkanların fotoğrafları, biri geliyor onu indiriyor, öbürü geliyor onu indiriyor. Yerlerde sürünüyor. Birisi geliyor önceki genel başkana lanet okuyor, bela okuyor. Allah bizleri ne büyük bir felaketten korumuş” ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gerçekten böylesine kaotik bir ortamdan, böylesine tartışmaların olduğu bir ana muhalefetin olmasından dolayı ben şahsen rahatsızım. CHP’nin önceki genel başkanı, Tayip Erdoğan’ı suçlamak yerine, bir önceki kurultayda tartışmalı, şaibeli kurultaydan şikayetçi olan delegeleri ikna etmeyi tercih etseydi. Dolayısıyla bu olayın arkasında başka bir şaibe aramaya gerek yok. Yeterince şaibe zaten orada var.”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖVGÜSÜ
Dünyanın kaotik günlerden geçtiğini hatırlatan Tekin, “Etrafımız bir ateş çemberi. Sadece Türkiye’nin etrafı değil, dünyanın birçok bölgesinde savaş, insan hakları ihlalleri, demokrasi ihlalleriyle karşı karşıyayız. Bize ‘İyi ki sizin başınızda Recep Tayyip Erdoğan var’ diyorlar. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Gerçekten çok zor dönemleri, onun liderliği sayesinde sağlıkla, sıkıntı yaşamadan aştık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Tekin ve parti yöneticileri vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.
(Haber&Foto Kaynak: İHA)
