Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Can Dost Mobil Tedavi Aracı, sokaktaki patili canların bakım ve tedavisi için yolculuğunu sürdürüyor. 24 Ağustos’ta Savaştepe’den yola çıkan araç, 18 Eylül’e kadar 20 ilçeyi adım adım gezecek.
Sokak Hayvanlarına Ücretsiz Sağlık Hizmeti
Kent genelindeki her canlının sağlıklı, güvenli ve konforlu bir ortamda yaşamını sürdürmesi amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın projeleriyle patili canlar için tüm imkanlar seferber ediliyor.
Karesi ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde örnek bir Can Dost Doğal Yaşam Alanı kuran ve Pati Park gibi alanların sayısını artıran belediyenin “Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz” projesiyle can dostlar sıcak yuvalarına kavuşuyor.
Sağlık Koşulları İyileştiriliyor
Kapasitesi artırılan ve son teknoloji cihazlarla donanımı geliştirilen Can Dost Yerinde Hayvan Bakım ve Tedavi Aracı, sokaktaki patili dostların sağlık koşullarını iyileştirmek için ilçe ilçe geziyor.
Her gün farklı bir ilçede uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen uygulamalar şöyle sıralanıyor:
- Sağlık taramaları ve tedavi uygulamaları
- Parazit uygulaması
- Kuduz aşısı
- Rutin sağlık kontrolleri
Tüm bu hizmetler sokak hayvanlarına ücretsiz olarak sağlanıyor.
Ağustos-Eylül Programı ve Durak Noktaları
Balıkesir Can Dost Mobil Tedavi Aracı, Ağustos-Eylül ayı programına 24 Ağustos’ta Savaştepe’den başladı.
Ağustos 2025 Programı
- 24 Ağustos: Savaştepe
- 25 Ağustos: Bigadiç Pazar Yeri
- 26 Ağustos: Sındırgı Cumhuriyet Meydanı
- 27 Ağustos: Kepsut Cumhuriyet Meydanı
- 28 Ağustos: Dursunbey Kent Meydanı
- 31 Ağustos: Balya Cumhuriyet Meydanı
Eylül 2025 Programı
- 1 Eylül: İvrindi Atatürk Meydanı
- 2 Eylül: Havran Belediye Binası Önü
- 3 Eylül: Edremit Altınoluk Cumhuriyet Meydanı
- 4 Eylül: Burhaniye Cumhuriyet Meydanı
- 7 Eylül: Gömeç Cumhuriyet Meydanı
- 8 Eylül: Ayvalık Cumhuriyet Meydanı
- 9 Eylül: Susurluk Heykel Meydanı
- 10 Eylül: Manyas Atatürk Meydanı
- 11 Eylül: Gönen Hükümet Meydanı
- 14 Eylül: Bandırma Cumhuriyet Meydanı
- 15 Eylül: Erdek Cumhuriyet Meydanı
- 16 Eylül: Marmara Adası
- 17 Eylül: Karesi Millet Bahçesi
- 18 Eylül: Altıeylül Atatürk Parkı
Her Güne Bir İlçede Mobil Tedavi Hizmeti
Her gün farklı bir ilçede hizmet verecek olan Can Dost Mobil Tedavi Aracı, 14 Eylül’de Bandırma, 15 Eylül’de Erdek, 16 Eylül’de Marmara Adası, 17 Eylül’de Karesi ve 18 Eylül’de Altıeylül’de sokak hayvanlarının tedavilerini gerçekleştirecek.
Balıkesir’in dört bir yanındaki sokak hayvanlarına ücretsiz sağlık hizmeti sunan Can Dost Mobil Tedavi Aracı, Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın örnek projelerinden biri olarak hayvanseverler tarafından takdirle karşılanıyor. Program kapsamında yüzlerce patili dostun sağlık taramasından geçirilmesi ve gerekli tedavilerinin yapılması hedefleniyor.
