Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrencileri Çamlıca Kulesi’nde

Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, öğrencilerin mesleki gelişimi için İstanbul Çamlıca Kulesi’ne teknik gezi düzenledi.

Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, öğrencilerin mesleki gelişimi için İstanbul

Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, geleceğin mühendislerini desteklemek ve teorik eğitimlerini pratik saha deneyimleriyle pekiştirmek amacıyla İstanbul’daki Çamlıca Kulesi‘ne kapsamlı bir teknik gezi düzenledi.

Çamlıca Kulesi Teknik Gezisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın değerli destekleriyle hayata geçirilen bu etkinlikte, üniversite öğrencileri Türkiye’nin haberleşme ve yayıncılık alanındaki en stratejik altyapı merkezlerinden birini yakından tanıma fırsatı buldu.

Teknolojik Altyapı ve Sektörel Bilgilendirme

Teknik gezi süresince öğrenciler, Çamlıca Kulesi’nin yapısal özellikleri, karmaşık yayın sistemleri ve kulenin sahip olduğu ileri teknolojik altyapı hakkında uzmanlardan detaylı bilgiler aldı. Derslerde öğrendikleri teorik bilgileri gerçek dünya uygulamaları üzerinde gözlemleme şansı yakalayan BAÜN’lü öğrenciler, haberleşme ve yayıncılık teknolojilerindeki güncel gelişmeleri yerinde inceledi.

Mühendislik Uygulamaları ve Saha Deneyimi

Mühendislik dünyasındaki yeni nesil teknolojiler ve sektörün ihtiyaç duyduğu pratik uygulamalar konusunda uzmanlar tarafından yapılan bilgilendirmeler, katılımcı öğrenciler için ufuk açıcı bir deneyim oldu. Öğrenciler, yayın teknolojileri ve ileri düzey teknolojik altyapı konusunda kapsamlı bilgi edinme imkânı buldu.

Bakan Yardımcısı Boyraz ile Buluşma

Teknik incelemelerin ardından programın sosyal bölümünde, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Beylerbeyi Sosyal Tesisleri‘nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Bakan Yardımcısı Boyraz, gençlerin mesleki vizyonlarına katkı sunacak bu tür teknik gezilerin önemine değindi.

Program, öğrencilerin Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, bu tür teknik gezilerle mühendis adaylarının mesleki yetkinliklerini geliştirmeyi ve akademik eğitimlerini pratik saha gözlemleriyle desteklemeyi hedefliyor.