Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, İzmir Alaçatı’daki uluslararası yemek yarışmasından madalyalarla döndü. Genç şef adayları, elde ettikleri tarihi başarıyı Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile paylaştı.
Alaçatı’da Dünya Standartlarında Rekabet
15’incisi düzenlenen Uluslararası Alaçatı Ot Festivali bünyesinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Yemek Yarışması, 20–26 Nisan tarihleri arasında gastronomi dünyasının dikkatini çekti. Türkiye Gastronomi Derneği ve Dünya Şefler Birliği (Worldchefs) destekleriyle organize edilen organizasyonda, farklı ülkelerden gelen profesyonel şefler ve üniversite ekipleri kıyasıya bir yarışmaya girişti. BAÜN ekibi, dünya standartlarındaki jüri önünde sergiledikleri teknik beceri ve sunumlarla önemli ödüllerin sahibi oldu.
Balıkesir Üniversitesi’ne Madalya ve Kupa
Yarışmada BAÜN öğrencilerinin elde ettiği bireysel ve ekip dereceleri büyük bir gurur kaynağı oldu. İşte öğrencilerin aldığı ödüller:
- Sinem Tosunoğlu: Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde gümüş madalya ve ekip kategorisinde gümüş madalya kazanarak üniversiteye Türkiye üçüncülüğünü getirdi.
- Ramazan Can Bilgin, Gonca Macar ve Hatice Yıldız: Restoran Başlangıç ve Balık Tabağı kategorilerinde toplam 3 bronz madalya elde etti.
- Mehmetcan Özkasap, Gonca Macar ve Hatice Yıldız: Restoran Et Tabağı ve ekip kategorilerinde 3 merit (diploma) derecesine layık görüldü.
BUBFA öğrencileri, genel klasmanda üniversiteler arasında üçüncülük kupasını kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.
Rektör Oğurlu’dan Tebrik
Ziyaret sırasında konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, kazanılan derecelerin üniversitenin nitelikli akademik kadrosunun ve uygulamalı eğitim anlayışının bir sonucu olduğunu belirtti. Oğurlu, “Gastronomi alanında ortaya koyduğumuz vizyonun uluslararası arenada karşılık bulması bizleri gururlandırmıştır. Emeği geçen öğrencilerimizi ve hocalarımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Dekan İlban: “Uygulamalı Eğitimin Meyveleri”
BUBFA Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban ise başarıların tesadüf olmadığını, uygulama odaklı eğitim modeli sayesinde öğrencilerin sahada güçlü bir donanıma sahip olduklarını vurguladı. İlban, uluslararası jüriden alınan bu ödüllerin eğitim kalitesinin tescili niteliğinde olduğunu ifade etti.
Ziyaret, başarıyı ölümsüzleştiren hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
