Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 12 Kasım Doğu Türkistan Milli Bağımsızlık Günü’nü “Bir Dua Yükselir Göğe, Doğu Türkistan Özgürlüğe” temasıyla anladı. Etkinlikte sunum, dua programı ve umut balonları gökyüzüne yükseltildi.
Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Doğu Türkistan’ın milli bağımsızlık günü olan 12 Kasım’ı anısına “Bir Dua Yükselir Göğe, Doğu Türkistan Özgürlüğe” adıyla kapsamlı bir farkındalık etkinliği organize etti. İlmî Müzakere Topluluğu ile ortaklaşa düzenlenen bu etkinlik, Fakülte’nin bahçesinde gerçekleştirildi ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden akademisyen ve öğrencileri bir araya getirdi.
BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME PROGRAMI
Programın ilk bölümünde “Bir Tanığın Gözünden Doğu Türkistan” konulu sunumla dinleyicilere objektif veriler sunuldu. Daha sonra dinleyenlerin ortak duasıyla, Doğu Türkistan halkı için umut ve dayanışma dileği dile getirildi. Sunum ve dua programının ardından, katılımcılar umut balonlarını gökyüzüne uçurdular ve bu sembolik hareket, zulme karşı direniş ve özgürlük arayışının duygu yüklü bir temsiline dönüştü. Etkinlik sırasında açılan bilgilendirme tezgahında, ziyaretçiler Doğu Türkistan’ın tarihi geçmişi ve günümüz durumu hakkında kapsamlı bilgiler aldılar.
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ VE ÖĞRENCİLERİN DUYARLI KATILIMI
Prof. Dr. Mehmet Özkan başta olmak üzere İlahiyat Fakültesi’nin akademik kadrosu, idari personel ve çok sayıda öğrenci bu anlamlı etkinlikte aktif rol aldılar. Etkinlik vesilesiyle, İslâmî değerlerin gereği olarak zulme karşı duyarlı olmak ve müslüman kardeşlerin yanında olmak gerektiği mesajı vurgulandı. Üniversite camiası tarafından gösterilen bu hassas duruş, dünya çapında mazlum topluluklara verilen desteğin haklılığını ve bu tür farkındalık etkinliklerinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.
