Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi, Vali İsmail Ustaoğlu’nun önemli ziyaretlerinden birine ev sahipliği yaptı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, il genelindeki eğitim kurumlarının işleyişini yerinde incelemek, yürütülen projeleri değerlendirmek ve eğitim camiası ile doğrudan iletişim kurmak amacıyla Altıeylül Bilim ve Sanat Merkezi’ni (BİLSEM) ziyaret etti.
Eğitim kalitesini yakından takip etmek ve öğrenci ile eğitimcilerin talep ve önerilerini birinci ağızdan dinlemek amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı ziyarette, Vali Ustaoğlu’na kurum yönetimi tarafından merkez bünyesinde yürütülmekte olan güncel projeler, akademik faaliyetler ve öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
Öğrencilerle Samimi ve Motive Edici Sohbet
Merkez bünyesinde yer alan inovatif atölyeleri, sanat dersliklerini ve teknoloji laboratuvarlarını tek tek gezen Vali İsmail Ustaoğlu, burada özel eğitim süreçlerinden geçen üstün yetenekli öğrencilerle yakından ilgilendi. Öğrencilerin gerçekleştirdiği bilimsel projeleri ve sanat eserlerini büyük bir dikkatle inceleyen Vali Ustaoğlu, geleceğin bilim insanı ve sanatçısı adaylarıyla tek tek sohbet ederek hayallerini ve gelecek hedeflerini dinledi.
Öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, gençlere disiplinli çalışmalarının karşılığını mutlaka alacaklarını vurgulayarak eğitim hayatlarının tüm aşamalarında üstün başarılar temenni etti.
Eğitim Vizyonu ve Öğretmenlerin Rolü
Ziyaretin devamında kurumda görev yapan öğretmenler ile de bir araya gelen Vali Ustaoğlu, Balıkesir’in eğitim vizyonu ve bilim ve sanat merkezlerinin bölgedeki öğrencilerin gizli kalmış potansiyellerini ortaya çıkarma konusundaki stratejik önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Eğitimcilerin özverili ve yenilikçi çalışmalarının değerine özellikle değinen Vali Ustaoğlu, öğrencilerin bireysel yeteneklerini keşfetmeleri noktasında harcanan her bir çabanın, şehrin akademik başarısına ve gelecekteki toplumsal kalkınmasına büyük katkı sağladığını belirtti.
Teşekkür ve Memnuniyet İfadeleri
Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı içten memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ve eğitimciler, eğitime ve gençlerin gelişimine verdiği desteklerden ötürü Vali İsmail Ustaoğlu’na teşekkür etti. Kurum yönetiminin nazik ev sahipliği için yetkililere teşekkürlerini ileten Vali Ustaoğlu ise Altıeylül BİLSEM‘in başarı grafiğinin artarak devam etmesini dileyerek ziyaretini tamamladı.
Bu ziyaret, Balıkesir’de eğitime verilen önemin ve üstün yetenekli öğrencilere yönelik yatırımların süreceğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.
