Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Çiftçiye Can Suyu: Naipli’de Atıl Kuyu 1000 Dönüm Araziye Hayat Verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ilçesine bağlı Naipli Mahallesi’nde atıl durumdaki su kuyusunu yeniden devreye alarak yaklaşık bin dönüm tarım arazisinin sulanmasını sağladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ilçesine bağlı Naipli Mahallesi'nde atıl durumdaki

Balıkesir’de çiftçiye can suyu olan önemli bir yatırım daha hayata geçirildi. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), Karesi ilçesine bağlı Naipli Mahallesi‘nde yıllardır atıl durumda bırakılan su kuyusunu kapsamlı bir çalışmayla yeniden devreye aldı. Yeni su havuzu yapımıyla birlikte yaklaşık bin dönümlük tarım arazisinin sulanmasına katkı sağlayacak hizmet, bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Ahmet Akın’dan Tarımsal Üretime Destek

Tarımsal üretimi geliştirecek birçok önemli projeyi hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, çiftçiye can suyu olacak başarılı bir çalışmaya daha imza attı. Akın’ın öncülüğünde Karesi ilçesi Naipli kırsal mahallesinde atıl durumda olan su kuyusu, BASKİ ekipleri tarafından yeniden faaliyete geçirildi.

Üretime Can Suyu, Çiftçiye Nefes

Karesi ilçesine bağlı Naipli Mahallesi’nde bulunan 40 lt/saniye debili su kuyusuna pompa takılarak kuyu devreye alındı. BASKİ ekipleri tarafından 150 metreküplük yeni bir su havuzu inşa edildi. Gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde bölgedeki çiftçilerin suya erişimi artırılarak yaklaşık bin dönüm tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

Damla Sulama ile Su Tasarrufu

Sulama işlemlerinde damla sulama sisteminin kullanılmasıyla hem tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlanacak hem de su kaynakları daha verimli kullanılacak. Vahşi sulamayı önleyerek modern ve tasarruflu sulama yöntemlerini yaygınlaştıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti üreticiye de nefes aldırdı.

Öztürk: “Üreticilerimiz Rahat ve Verimli Bir Sezon Geçirecek”

Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Naipli Mahallemizde çiftçilerimizin tarımsal sulama ihtiyacını karşılamak amacıyla yıllardır atıl durumda bırakılan kuyumuzu devreye aldık. Önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. Oldukça yüksek debili bu su kuyusu ile yaklaşık bin dönüm arazi sulanacak. Üreticilerin daha rahat ve verimli bir üretim sezonu geçirmesine katkı sunacak bu yatırımla, hem çiftçilerimizin suya erişimi kolaylaştırılacak hem de su kaynaklarımızın daha verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılması sağlanacak. BASKİ olarak su kaynaklarımızı koruyarak, üreticilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretmeye ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Muhtar Ceyhan: “Mahsul Alamıyorduk, Şimdi Suya Kavuştuk”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye destek çalışmalarından memnuniyetini dile getiren Naipli Mahalle Muhtarı Mehmet Ceyhan ise şu ifadeleri kullandı:

“Ahmet Başkanımız sayesinde suya kavuştuk. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. Mahsul alamıyorduk artık alacağız inşallah. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.”

Bölgedeki çiftçiler, yıllardır bekledikleri tarımsal sulama imkânına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, proje sayesinde hem üretim kapasitesinin artması hem de su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı hedefleniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya yönelik bu tür yatırımları, bölgedeki tarımsal gelecek açısından büyük önem taşıyor.